Saradnja i međusektorska povezanost su ključ do boljih prilika za mlade 

Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT jučer su se sastali sa ministricom visokog obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, Aleksandrom Nikolić. Tema sastanka bila je saradnja Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Instituta za razvoj mladih KULT

 

Povod sastanka bili su rezultati do kojih je tim Instituta doša u procesu ažuriranja podataka Analize rezultata istraživanja potreba i problema mladih u Kantonu Sarajevo.Sama Analiza je rađena 2016. godine, a 2021. je urađeno dodatno istraživanje za oblast obrazovanja, rada, zapošljavanja i samozapošljavanja te socijalne brige i aktivizma mladih. 

U razgovoru sa ministricom Nikolić i stručnom saradnicom za saradnju sa omladinskim sektorom i studentskim organizacijama, Jelenom Šantić utvrđeni su dalji koraci saradnje. 

„Institut će podržati rad Ministarstva kako bi strateški dokument, ali i rad stručne saradnice bio usmjeren u pravcu provedbe mehanizama i mjera od interesa za mlade u Kantonu Sarajevo. Očekujemo da Ministarsvo na čelu sa Ministricom radi više u oblasti mladih i pokaže otvorenost za saradnju, a mi ćemo se potruditi da svoje kapacitete stavimo na raspolaganje“, istakao je generalni direktor Instituta za razvoj mladih KULT, Jasmin Bešić. 

Ministrica je istakla da će Ministarstvo rado nastaviti saradnju sa Institutom i partnerski nastupati kako bi se kreirale nove prilike za mlade.

Strategiju prema mladima Kantona Sarajevo za period 2019-2023 možete pogledati OVDJE

©2021 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search