Poziv na događaj: „Kafa sa Janom Waltmansom“

Poziv na događaj: „Kafa sa Janom Waltmansom, ambasadorom Kraljevine Nizozemske u BiH“

Kafa s ambasadorom Waltmansom
Kafa s ambasadorom Waltmansom

Institut za razvoj mladih KULT sa zadovoljstvom najavljuje i predstavlja našeg novog gosta na razgovoru i druženju “Kafa sa…”, ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Nj.E. Jana Waltmansa. Pozivamo sve zainteresirane da se prijave i svojim prisustvom ohrabre mlade i potaknu ih na aktivizam i sudjelovanje u društvenim procesima.

Ambasador Waltmans posjeduje bogato diplomatsko iskustvo. Prije dolaska u Bosnu i Hercegovinu, bio je nizozemski ambasador u Libanonu i Iraku. Radio je i kao Šef diplomatske misije u Kabulu (Afganistan) u periodu od 2010. do 2012. godine. Veliku pažnju u svom radu posvećuje mladim ljudima, što dokazuju brojni sastanci s mladim ljudima i posjete koje organizira širom BiH, a koje za cilj imaju prepoznati probleme i potrebe mladih i čuti njihove ideje i razmišljanja.

Tema koja će biti u fokusu događaja „Kafa sa…“ je korupcija u BiH. Bit će to prilika da se govori o borbi protiv korupcije u BiH i štetnim posljedicama koje korupcija prouzrokuje, čime se usporava napredak BiH ka Europskoj uniji a ukazat će se i na ulogu mladih kada je riječ o smanjenju korupcije i kvaliteti života u državi s visokom stopom korupcije. Upravo su nezaposlenost mladih i prisustvo korupcije, prema istraživanjima, neki od glavnih razloga zašto mladi napuštaju BiH. U diskusiji sa ambasadorom Nizozemske nastojat će se pojasniti uloga međunarodne zajednice i prijateljskih država u adresiranju i rješavanju postojećeg problema korupcije.

Događaj će se održati 7. jula (petak) 2023. godine u periodu od 17 do 19 sati, u Dječijoj kući na adresi Grbavička bb, Novo Sarajevo.

Sve zainteresirane molimo da se prijave ispunjavanjem prijavnog obrasca na linku: https://s.mladi.org/KafaSaJanom .

Napominjemo da će događaj biti organizovan na engleskom jeziku pa je za prisustvo poželjno poznavanje engleskog jezika.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nam se javite na email nevio.bruck@kultbih.org ili broj telefona 033 778 768.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavno i stručno osoblje iz BiH učilo metode i tehnike za podržavajuće učionice

Nastavno i stručno osoblje srednjih škola u Bosni i Hercegovini se redovno...

Rad s mladima

Inicijativom “Omladinski akcelerator” do dijaloga za bolji položaj mladih u općini Novo Sarajevo

U nastojanju da osnaži mlade u Bosni i Hercegovini i unaprijedi njihovo...

Javni pozivi

Javni poziv za dostavljanje ponuda za usluge smještaja i ugostiteljske usluge

Institut za razvoj mladih KULT poziva pravna lica registrirana u Bosni i...