Modriča uključuje mlade u procese odlučivanja i prepoznaje njihove potrebe kroz razvoj omladinske politike

Prezentacijom Analize istraživanja o položaju i potrebama mladih u Modriči nastavljen je rad Koordinacionog tijela i tematskih radnih grupa na izradi omladinske politike.

Nakon uspješne prezentacije rezultata Analize istraživanja položaja i potreba mladih opštine Modriča kojom su predstavljeni najvažniji i najrelevantniji podaci iz različitih oblasti u vezi s položajem mladih, održan je i drugi radni sastanak Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu omladinske politike  na kojem je posebna pažnja posvećena informacijama koje su mladi iznijeli tokom istraživanja.

Koordinaciono tijelo i radne grupe započele su izradu strateške platforme kroz koju će planirati mehanizme i aktivnosti za unapređenje položaja mladih. Posebna pažnja će biti posvećena domenu programa prevencije zdravlja mladih, gdje je i prepoznata potreba za daljim djelovanjem. Održana je i fokus grupa sa mladima, s ciljem boljeg razumijevanja potreba ove populacije.

Omladinska politika Opštine Modriča sadržavat će oblasti od interesa za mlade, počevši od obrazovanja, preko zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, socijalna brige o mladima, zdravstvene zaštite mladih, kulture, sporta, aktivističkog angažovanja i volontiranja, informisanja mladih do sigurnosti mladih.

Institut za razvoj mladih KULT pruža podršku Opštini Modriča u svim fazama izrade dokumenta te nastavlja sarađivati sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti na praćenju rada i pružanju podrške Koordinacionom tijelu i radnim grupama na izradi omladinske politike Opštine Modriča.

2 Komentara

    • Poštovani,
      hvala vam na sugestiji i zaista cijenimo Vaš interes. Kolegama u Opštini Modriča smo prenijeli Vašu poruku i kontakt za buduću saradnju, a i mi ćemo biti slobodni da Vas uključimo direktno kroz naredne aktivnosti.

      Srdačan pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *