Modriča uključuje mlade u procese odlučivanja i prepoznaje njihove potrebe kroz razvoj omladinske politike

Prezentacijom Analize istraživanja o položaju i potrebama mladih u Modriči nastavljen je rad Koordinacionog tijela i tematskih radnih grupa na izradi omladinske politike.

Nakon uspješne prezentacije rezultata Analize istraživanja položaja i potreba mladih opštine Modriča kojom su predstavljeni najvažniji i najrelevantniji podaci iz različitih oblasti u vezi s položajem mladih, održan je i drugi radni sastanak Koordinacionog tijela i radnih grupa za izradu omladinske politike  na kojem je posebna pažnja posvećena informacijama koje su mladi iznijeli tokom istraživanja.

Koordinaciono tijelo i radne grupe započele su izradu strateške platforme kroz koju će planirati mehanizme i aktivnosti za unapređenje položaja mladih. Posebna pažnja će biti posvećena domenu programa prevencije zdravlja mladih, gdje je i prepoznata potreba za daljim djelovanjem. Održana je i fokus grupa sa mladima, s ciljem boljeg razumijevanja potreba ove populacije.

Omladinska politika Opštine Modriča sadržavat će oblasti od interesa za mlade, počevši od obrazovanja, preko zapošljavanja i samozapošljavanja mladih, socijalna brige o mladima, zdravstvene zaštite mladih, kulture, sporta, aktivističkog angažovanja i volontiranja, informisanja mladih do sigurnosti mladih.

Institut za razvoj mladih KULT pruža podršku Opštini Modriča u svim fazama izrade dokumenta te nastavlja sarađivati sa Odjeljenjem za privredu i društvene djelatnosti na praćenju rada i pružanju podrške Koordinacionom tijelu i radnim grupama na izradi omladinske politike Opštine Modriča.

2 Komentara

    • Poštovani,
      hvala vam na sugestiji i zaista cijenimo Vaš interes. Kolegama u Opštini Modriča smo prenijeli Vašu poruku i kontakt za buduću saradnju, a i mi ćemo biti slobodni da Vas uključimo direktno kroz naredne aktivnosti.

      Srdačan pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Mladi u fokusu Grada Bihaća – Nacrt strategije je usvojen!

Usvojen je Nacrt strategije prema mladima Grada Bihać koja predstavlja značajan i...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Šta donosi strategija prema mladima Federacije BiH?

Strategijom prema mladima Federacije BiH teži se postizanju sigurnog okruženja koje jača...

Analiza i istraživanjeAnaliza o mladima

Rastuća želja za preduzetništvom: mladi u Banjoj Luci žele vlastiti biznis

Grad Banja Luka i  Gradski omladinski savjet u saradnji s Institutom za...