Sarajevo hrabro korača naprijed – Zahvalnost i pogled u budućnost nakon finala Evropske prijestolnice mladih

Sarajevo Heartbeat koalicija, predvođena Gradom Sarajevo i sastavljena od Instituta za razvoj mladih KULT, Udruženja Zora, Vijeća mladih Federacije BiH te vijeća mladih općina koje čine grad Sarajevo, s ponosom se vraća iz Lublina nakon finalne ceremonije izbora za Evropsku prijestolnicu mladih za 2026. godinu.
Iako ovog puta nismo osvojili titulu, ovo iskustvo je za nas velika pobjeda. Bili smo jedan od pet finalista, što samo po sebi govori o snazi, entuzijazmu i posvećenosti naše omladine i onih koji rade s mladima. Ovo finale nije kraj, već novi početak za naš grad i naše mlade. Kandidatura Sarajeva za Evropsku prijestolnicu mladih bila je prilika da pokažemo raznolikost, kreativnost i dinamičnost naše omladine. Kroz ovaj proces, stvorili smo nove inicijative, programe i partnerstva koja će i dalje obogaćivati živote mladih u gradu.
Zahvaljujemo se svim partnerima, mladima i svima koji su doprinijeli ovom projektu. Vaša podrška i rad su temelj na kojem gradimo jaču i inkluzivniju budućnost za sve mlade u Sarajevu.
Nastavljamo sa radom, nadahnuti iskustvima i učenjem koje nam je donijelo ovo putovanje. Sarajevo ostaje posvećeno svojoj omladini, te nastavlja da gradi otvoreno, inovativno i okruženje koje uključuje a gdje svaki mladi čovjek može ostvariti svoj puni potencijal.
(Photo credit: European Youth Forum)

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *