Institut kao mjesto inspirativnih posjeta, ljudi, druženja i učenja

Danas su nas posjetile predstavnice Udruženja građana Agora. U vrlo pozitivnoj i motivirajućoj atmosferi sa predstavnicama ove partnerske organizacije razmjenjivali smo ideje, iskustva i znanje.

Zahvaljujući ovoj posjeti, naše gošće su imale priliku vidjeti kako rad Instituta izgleda u praksi, da se bolje upoznaju s našim osobljem, te da dobiju važne i korisne savjete za rad svoje organizacije. Vidljivo motiviranje drugih i dobra saradnja s partnerima razlozi su više da Institut hrabro nastavi dalje s ovakvim aktivnostima i bude podrška u jačanju organizacijskih kapaciteta s ciljem stvaranja boljih prilika za društvo u kojem živimo.

Bilo je vrlo inspirativno, došli smo u veliku organizaciju a posebno za nas, jer naša organizacija ima dvije uposlene osobe. Kompletan ovaj proces sam doživjela kao proces učenja i sve je vrlo transparentno, pouzdano, odgovorno i ovo je organizacija na koju smatram da se treba ugledati”, rekla je Asmira Malkočević, izvršna direktorica Udruženja građana Agora.

Imala sam priliku upoznati mnogo ljudi i svi koje sam upoznala su prepuni pozitivne energije, vrlo otvoreni za sve organizacije i ja to vrlo cijenim i smatram da se više trebamo podržavati u nevladinom sektoru”, dodala je Vedrana Dautović, koordinatorica programa neformalnog obrazovanja.

Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da se uživo upoznaju s određenim procedurama rada u Institutu i pitaju sve što žele i što bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, zajednički dolazimo do novih ideja i prilika za unapređenje.

Zahvaljujemo se Udruženju građana Agora na današnjoj posjeti, zajedničkom druženju, razmjeni ideja i iskustava.

Podsjećamo, Institut je razvio koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing: Znanje dijelimo i u 2024. godini!

I u 2024. godini nastavljamo s posjetama! Prva organizacija koja nas je...