Institut i OSRS razgovarali o aktualnim pitanjima mladih u Republici Sprskoj

OSRSKULT photo

Novonastala situacija uzrokovana pandemijom COVID-19 onemogućila je fizičke sastanke organizacijama civilnog društva i drugim akterima, ali s druge strane održavanje sastanaka je postalo brže, lakše i jeftinije, online sastanaka. Danas su Institut za razvoj mladih KULT i Omladinski savjet Republike Srpske (OSRS) održali online sastanak na kojem se razgovaralo o aktualnim pitanjima mladih u Republici Sprskoj i načinima kako je OSRS prilagodio svoj rad za vrijeme pandemije.

Kroz razgovor govorilo se i o dosadašnjoj saradnji Instituta i OSRS-a, ali i novim prilika za saradnju.
OSRS je predstavio svoje trenutne kapacitete, aktivnosti, planove za naredni period i opisao svoju dosadašnju saradnju sa mladima iz cijele BiH.

Izgradanja kapaciteta i stvaranje novih prilika za mlade u Republici Sprskoj, podrška Institutovom istraživanju o potrebama mladih u BiH neke su od ključnih tema o kojima se govorilo.

Inicijalni sastanak je bio i prilika da se razgovara o konkretnoj stručnoj i financijskoj podršci Instituta razvoju novih projekta i programa Omladinskog savjeta Republike Srpske i eventualnih zajedničkih inicijativa namijenjenih mladima. Na sastanku je razmatrano i potpisivanje memoranduma o saradnji između dvije organizacije, što bi trebalo uslijediti u narednom periodu.

Na sastanku prisustvovali Nikola Stjepanović i Živko Ćetojević ispred OSRS-a, odnosno Šeherzada Halimić i Katarina Vučković ispred Instituta.

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search