74441077 749040492172760 363670669252100096 n
Emigracije i konkurentnost zemalja Jugoistočne Evrope bila je tema Šeste internacionalne naučne konferencije koju je u periodu od 5. do 7. decembra u Tuzli organizirao Ekonomski fakultet u Tuzli. Pored izlaganja stručnih naučnih radova, paralelno je održan i biznis forum sa nekoliko sesija fokusiranih na aktualne ekonomske teme. 

Maša

Princeza prijestolonasljednica Kraljevine Švedske Victoria i princ Daniel boravili su danas u posjeti Sarajevu. Između ostalog, posjetili su bosansko-švedsku kompaniju System Verification u kojoj je predstavljen program ROBOKIDS, koji podržava Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Švedske, a imali su priliku upoznati mališane iz Banja Luke i Sarajeva.

Sejo

Uloga službenika za mlade u  Bosni i Hercegovini je iznimno važna za Institut za razvoj mladih KULT. Mi čvrsto vjerujemo da zajedničkim radom na jačanju uloge i važnosti službenika i službenica za mlade jačamo institucije vlasti u njihovom radu s mladima.

Od početka našeg rada Sead Ušanović je bio podrška našim naporima u jačanju službenika za mlade. Bio je i među prvim službenicima na našim prvim obukama i uvijek s hvalom govorio o obuci.

Sejo kako smo ga i mi od milja zvali je primjer službenika za mlade sa kojim se jednostavno surađivalo, koji je otvoreno davao prijedloge i kritike i iste vrlo otvoreno prihvaćao. Iako sa Vladom Brčko distrikta BiH i mladima u Brčkom uvijek odlično surađujemo čvrsto vjerujemo da nam je upravo on bio podrška u komunikaciji i partnerstvima.

Sejo je istinski volio svoje radno mjesto,  vjerovao u mlade ljude, davao podršku mladima kada god je mogao i često radio korak dalje kako bi mladima iz svog grada pružio prilike ili ukazao na mogućnosti.

Naša zadnja saradnja nedavno počela, a prerani odlazak ovog službenika za mlade nas obavezuje da planirane zajedničke aktivnosti kvalitetno i uspješno završimo uz sve sugestije koje je nam je dao pri zadnjem susretu prošli tjedan.

 

Naš tim će se uvijek sjećati Seje po odličnoj suradnji, prilikama koje smo zajedno ponudili mladima iz Brčkog ali i veselju koje je unosio u zajednički rad.

Institut za razvoj mladih KULT porodici Ušanović izražava najiskrenije saučešće.

Hvala ti dragi Sejo za sve što si radio za mlade svog voljenog Brčkog.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search