Treći radni sastanak Mreže BRANA

Jučer je u Zenici održan treći radni sastanak Mreže BRANA. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjem radu Mreže na terenu, odnosno o radu lokalnih partnerskih organizacija koje vrše provjere donacija tokom terenskih posjeta područjima koja su obnovljena nakon strašnih prošlogodišnjih poplava koje su zadesile našu zemlju. Sastanku je prisustvovala i Selma Suljević, predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.

Mreža BRANA ima za cilj da kroz svoje projektne aktivnosti doprinese transparentnosti procesa oporavka poplavom uništenih područja, a time i jačanju ukupne transparentnosti i odgovornosti u radu javnih institucija u BiH te privatnog sektora i donatora. Ostvarivanje navedenog cilja će biti postignuto kroz aktivnosti monitoringa i prikupljanja informacija, analizu inputa te predstavljanje nalaza i fasilitiranje javnog dijaloga.

Na sastanku je napravljen i plan rada za naredni period što će uključivati nove terenske posjete, niz javnih diskusija, okruglih stolova kao i nastavak medijske kampanje. Mreža 'BRANA' koju čine 22 organizacije, od sada je bogatija za novu članicu - Unija za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini.

Sastanak su organizovali predstavnici Centra civilnih inicijativa (CCI) uz podršku USAID-a.

brana

 

 

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search