UMiD online obuka predstavljena mladima u Jablanici

Kako napisati CV i motivaciono pismo, kako naći posao? Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovara Uči, misli i djeluj (UMiD) online obuka koju su predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT predstavili danas mladima u Jabanici.

IMG 4955

Treću regionalnu UMiD online konferenciju u Jabanici organizovali su predstavnici Omladinskog kluba „Pod istim suncem“ uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT. Konferenciju je otvorio Haris Halilhodžić, direktor Omladinskog kluba 'Pod istim suncem' Jablanica, istaknuvši da je jako sretan što je uspostavljena saradnja sa Institutom za razvoj mladih KULT. „Omladinski klub 'Pod istim suncem' postoji od 1997. godine. U proteklim godinama bavili smo se različitim vidovima neformalnog obrazovanja. Ovom, UMiD online obukom, naš rad na neki način je podignut na viši nivo. Upravo zbog činjenice da do sada nismo nudili niti jednu obuku u online verziji“ – istakao je. Pozvao je mlade da se u što većem broju prijave na obuku. „Sve vas pozivam da ovu obuku shvatite kao mogućnost, a ne kao obavezu. Obuke poput ovih proširiće vaše vidike i definitivno dopuniti znanje koje stićete u školama ili na fakultetima“ – zaključio je.

Mirela Ajanović i Aziz Đipa iz Instituta za razvoj mladih KULT,  mladima su predstavili obuku, te istakli da će nakon uspješnog završetka, mladi postati omladinski lideri i liderice koji će biti spona između mladih ljudi u svojoj lokalnoj zajednici i vlasti. „Za najuspješnije polaznike obuke, dodijelit ćemo sredstva za provodjenje lokalnih gradjanskih inicijativa, za dobre ideja koje mladi mogu provesti i popraviti nešto u njihovoj lokalnoj zajednici“ – istakla je Mirela Ajanović iz Instituta za razvoj mladih KULT. Na kraju, iz Instituta su najavili i poslijednju regionalnu konferenciju koja će se održati 23. jula u Srebrenici.

IMG 4992

IMG 5026

IMG 4922

IMG 5033

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search