Cazin: Podrška za biznise mladih

cazin potpisivanje ugovora1

U okviru Poduzetničkiog fonda za mlade dodijeljena su sredstva za pokretanje biznisa za četvero mladih ljudi. Potpisani su i ugovori, a kroz ovaj vid podrške očekuje se razvoj održivih biznisa i dodatno upošljavanje mladih ljudi.

Za Nedima Sabljakovića, mladog IT stručnjaka, sredstva iz ovog fonda prvi su i pravi iskorak nakon što je godinama bio angažiran kod stranih firmi.

"Moja ideja je otvaranje studija za izradu video igara i želio sam, nakon godina rada za druge svjetski poznate firme, dovesti nešto ovakvo u naš grad", istakao je Nedim. 

U okviru Preduzetničkog fonda za mlade, udruženim sredstvima jedinica lokalne samouprave i Instituta za razvoj mladih KULT, uz podršku Ambasade Kraljevine Švedske u BiH, namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju mladih sa područja osam općina i gradova, a Grad Cazin jedna je od lokalnih zajednica koja je odlučila biti dio inicijative.

cazin potpisivanje ugovora2

"Ovo su vrlo bitni projekti jer se odnose na mlade kojima predstavljaju ohrabrenje i poticaj kroz koji dolaze do nas, uspostavljaju kontakte i pokreću posao. Njihove poslovne ideje su iskorak i u njima vidimo perspektivu pa je svaka podrška Grada neupitna, kako u njihovom daljem razvoju, tako i u realizaciji nekih budućih sličnih projekata.", naglasio je Nermin Ogrešević, gradonačelnik gradonačelnika Cazina.

Ukupan iznos Preduzetničkog fonda za mlade iznosi oko 400.000 KM, a bit će podržano od 50 do 100 biznisa mladih ljudi. Biznisi su do sada podržani u Općini Stari Grad Sarajevo, Općini Jajce, Opštini Teslić, Općini Novi Travnik, Općini Centar Sarajevo, Opštini Modriča, Gradu Cazinu i Gradu Trebinje.

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search