Trifunović i Radojičić gosti obuke UMiDp

UMiDp 2

Politički sistem Bosne i Hercegovine bila je tema prvog dijela obuke Uči, misli i djeluj! za omladinske političke lidere/ice za drugu generaciju polaznika i polaznica. Tokom pet dana, 26 polaznika/ca obuke iz  dvanaest različitih političkih stranaka iz BiH, učilo je o elementima koji će im biti neophodni u budućem radu kroz politički angažman.

Polaznici/e imali su priliku razgovarati sa inspirativnim gostima i različite teme sagledati iz drugačijih perspektiva. Gosti obuke bili su Igor Radojičić, gradonačelnik Grada Banja Luke i Aleksandar Trifunović, glavni urednik Buka portala. 

U narednom periodu obuka će biti organizovana i u Konjicu i Sarajevu, a  teme obuke bit će i razvoj političkog imidža i političko zagovaranje i pregovaranje za rješavanje problema mladih. 

UMiDp 1

Cilj obuke je osnažiti mlade članove/ice različitih političkih stranaka registriranih u BiH, koji imaju od 18 do 30 godina za izgradnju političke karijere za koju su motivirani te za angažman na unaprjeđenju položaja mladih u BiH. 

Obuka u Banjoj Luci održana je od 6. do 10. februara 2019. godine.

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search