Mladi poduzetnici na jednom mjestu

biznis forum

Neophodno je sinhronizovati različite programe podrške, predstavnike lokalnih zajednica, javne službe za zapošljavanje, ministarstva i druge organizacije koje se bave podrškom preduzetništva u BiH, jedan je od zaključaka šestog po redu Foruma službi zapošljavanja „Pokreni nešto dobro“.

Forum je 11. decembra 2018. godine u Sarajevu organizovala Agencija za rad i zapošljavanje BiH, a uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YEP) i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Cilj Foruma bio je poticanje diskusije na teme od ključne važnosti za jačanje preduzetničkog ekosistema u BiH: profiliranje i obuka preduzetnika, mentorstvo u preduzetništvu, modeli finansijske podrške te društveno preduzetništvo. Tokom Foruma su bili predstavljeni i rezultati YEP Inkubatora poslovnih ideja koji je u 2018. godini uticao na aktivaciju više od 1.200 potencijalnih preduzetnika te finansijski i stručno podržao pokretanje više od 100 novih poslovnih poduhvata. YEP Inkubator poslovnih ideja je realizovan u saradnji sa 32 lokalne zajednica kao zaključak četvrtog Foruma službi zapošljavanja.

Kako je tokom Foruma koji je okupio mlade preduzetnike istaknuto, neophodno je raditi  ina osnivanju lokalnih akcionih planova zapošljavanja i lokalnih partnerstava za zapošljavanje koji će omogućiti udruživanje sredstava različitih aktera, a u cilju proširivanja fonda sredstava i obuhvata krajnjih korisnika.

Forumu je prisustvovala i predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT.

 

©2019 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search