Mladi s Općinom Tešanj potpisali ugovore o finansiranju biznis ideja

5. septembra, 2014. godine, u novoj sali Općinskog vijeća Općine Tešanj, devet mladih potpisalo je s općinom ugovore o finansiranju njihovih poslovnih ideja. Općina Tešanj već 4. godinu uspješno provodi program Najbolje poslovne ideje mladih, za koji je ove godine u budžetu Općine osigurano 51 OOO KM. O uspjehu programa dovoljno govori činjenica da je u prethodne četiri godine otvoreno 46 novih radnih mjesta u Općini Tešanj, za koja su zaslužna 24 nova mlada preduzetnika.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjedavajući Općinskog vijeća Tešanj Fuad Šišić, predsjednik Komisije koja je ocjenjivala Biznis planove Smajl Ramović, predsjednik Udruženja privrednika Biznis centar Jelah, Tešanj Mensur Krdžalić, te službenik za mlade Općine Tešanj Mirnes Dedukić.

Općina će potpisnicima ugovora pored finansijske i savjetodavne podrške pružiti i obuku koja će im pomoći da svojim biznisom upravljaju na uspješan i održiv način. Institut za razvoj mladih KULT u sklopu projekta “Omladinski startup biznisi” sarađuje s općinom Tešanj na izradi modela finansiranja startup biznisa mladih. 

Omladinski start-up... / Galerija slika

©2020 Institut za razvoj mladih KULT. All Rights Reserved.

Search