Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!

Institut za razvoj mladih KULT organizira događaj Protiv korupcije se boriš kada progovoriš! – Uloga mladih u borbi protiv korupcije, na kojem će okupiti mlade aktiviste i predstavnike omladinskih organizacija i udruženja koje rade s mladima na području Kantona Sarajevo s ciljem boljeg razumijevanja uloge mladih u borbi protiv korupcije. Cilj događaja je, kroz diskusiju i razmjenu informacija i mišljenja, učesnike motivirati i podstaći na proaktivan angažman u borbi protiv korupcije. To je moguće jedino ukoliko hrabro progovore te ako im država i institucije pruže neophodnu podršku i zaštitu.

Pozivamo zainteresirane mlade iz omladinskih organizacija i udruženja koja rade s mladima na području Kantona Sarajevo da nam se pridruže i iskoriste priliku da sa predstavnicima institucija vlasti, međunarodne zajednice i medija razgovaraju o korupciji i štetnom utjecaju koji ona ima na mlade.

Događaj će se održati u četvrtak, 2. juna 2022. godine, od 10.00 do 13.00 sati, u hotelu „Hills“, Butmirska cesta 18, Ilidža. Tokom događaja će se koristiti metodologija World Caffe, koja daje priliku da se u manjim grupama razgovara o temi koja je važna, a u slučaju predloženog događaja o temi uloge mladih u borbi protiv korupcije.

Ukoliko ste zainteresirani za učešće, prijaviti se možete putem linka: https://forms.gle/Rx7dJmDmfYFj3FRu6 najkasnije do 30. maja 2022. godine do 12.00 sati.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog događaja i odazvati se pozivu, te svojim učešćem zajedno sa nama doprinijeti u borbi protiv korupcije. Broj učesnika je ograničen.

Događaj se organizira uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

European Youth Capital 2026Podrška dobrom upravljanju

Sarajevo se nastavlja pripremati za aplikaciju za Europsku prijestolnicu mladih 2026!

Gradonačelnica Benjamina Karić sastala se sa predstavnicima udruženja za mlade i vijeća...

Partnerstvo s vlastimaPodrška dobrom upravljanju

Poziv na događaj Korupcija: najduža predstava u historiji Bosne i Hercegovine

Institut za razvoj mladih KULT organizira novi zanimljiv događaj koji za cilj...