Mladi kroz kviz učili o korupciji i borbi protiv korupcije

Institut za razvoj mladih KULT održao je danas radionicu pod naivom „Protiv korupcije se boriš kada progovoriš!“. Ova radionica predstavlja novitet u radu s mladima s obzirom na to da su učesnici imali priliku sudjelovati u edukativnom kvizu o korupciji i tako steći nova znanja.

Svrha kviza o korupciji je edukacija i informiranje mladih o različitim pojmovima korupcije, vrstama koruptivnih radnji, ali i pojedinostima koje mladima mogu pomoći u podizanju svijesti o štetnosti korupcije i neophodnosti borbe protiv korupcije. Institut kroz primjenu kviza pruža mladima mogućnost da na interaktivan i zabavan način steknu nova znanja o ovoj temi.

Kviz 1 2

Učesnici radionice su bili srednjoškolci, studenti i mladi iz Kantona Sarajevo, zainteresirani za temu borbe protiv korupcije u Bosni i Hercegovini. Po završetku kviza iznijeli su pozitivne utiske, jer je kviz primjer nove aktivnosti koja se nudi mladima. Istakli su kako je ovaj format radionica zanimljiv i privlačan za mlade, jer na drugačiji način usvajaju nova znanja i razmjenjuju iskustva. Mladi su tokom radionice iskazali želju da uče o ovoj temi, a pokazali su zadovoljavajući nivo znanja. Ovom prilikom zahvaljujemo se Vijeću mladih Federacije BiH na podršci prilikom organizacije radionice.

Kviz 1 3

Radionica je jedna u nizu aktivnosti u okviru inicijative Reci NE korupciji u Kantonu Sarajevo! koju realizira Institut za razvoj mladih KULT. Inicijativa, koja se provodi uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske nastoji privući pažnju javnosti, a posebno mladih i ukazati na štetnost korupcije na život pojedinaca, ispitati stavove građana i mladih o korupciji, te pružiti osnovne informacije o borbi protiv korupcije. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *