Prezentacijom rezultata istraživanja i sastankom radnih grupa Grada Bihaća nastavljena izrada strateškog dokumenta za mlade

Sastankom koordinacionog tijela i radnih grupa u Bihaću nastavljene su aktivnosti na izradi Strategije prema mladima Grada Bihaća.

Tom prilikom su prezentirani podaci iz istraživanja o položaju i potrebama mladih grada Bihaća, nakon čega je uslijedila diskusija o prepoznatim problemima i informacijama koje su mladi iznijeli tokom istraživanja.

Važno je istaknuti da je Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Centrom za održivi razvoj (COR) proveo istraživanje o položaju i potrebama mladih u Bihaću, a upravo to istraživanje predstavlja osnovu za izradu Akcionog plana Strategije prema mladima.

Nakon prezentiranja podataka iz različitih oblasti u vezi s položajem mladih, predstavljene su naredne aktivnosti i zadaci radnih grupa koji će poslužiti prilikom  izrade dokumenta.

Strategija prema mladima Grada Bihaću će obuhvatiti oblasti obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne brige, kulture, sporta, aktivizma, mobilnosti, informiranja te sigurnost mladih.

Institut za razvoj mladih KULT pruža podršku Gradu Bihaću u svim fazama izrade dokumenta te nastavlja sarađivati sa Službom za opću upravu i društvene djelatnosti na praćenju rada i pružanju podrške koordinacionom tijelu i radnim grupama na izradi strateškog dokumenta.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Mladi u fokusu Grada Bihaća – Nacrt strategije je usvojen!

Usvojen je Nacrt strategije prema mladima Grada Bihać koja predstavlja značajan i...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Šta donosi strategija prema mladima Federacije BiH?

Strategijom prema mladima Federacije BiH teži se postizanju sigurnog okruženja koje jača...