Poziv na događaj Korupcija: najduža predstava u historiji Bosne i Hercegovine

Institut za razvoj mladih KULT organizira novi zanimljiv događaj koji za cilj ima ukazati na problem korupcije u društvu i potrebu da se protiv korupcije borimo  svim raspoloživim sredstvima. Ovaj put je to kultura i umjetnost.

Korupcija sigurno predstavlja najdužu predstavu u historiji Bosne i Hercegovine, a mlada glumačka postava iz Mostara nam donosi priču o njihovoj borbi protiv štele.

Događaj će se održati u četvrtak, 16. marta 2023. godine sa početkom u 18.20h, u Kinu Igman (Hrasnička cesta, Ilidža).

Događaj sadrži dva čina:

Čin 1 (18.20) – Predstava „Ti, Ja i Štela“ koja na satiričan način prikazuje rješavanje problema nezaposlenosti u korumpiranom društvu. Predstava je autorsko djelo čiju tekst i režiju potpisuje Ivo Čarapina. Komedija „Ti, Ja i Štela“ je dio antikorupcijskog projekta Udruženja „Dignitet“ iz Mostara.

Čin 2 (19.10) – Panel diskusija na temu „Ti, ja protiv štele“. Panelisti će uz autora predstave Ivu Čarapinu, biti i renomirani pozorišni i filmski glumci. Panelisti će govoriti o ulozi koju umjetnici i drugi kulturni radnici imaju u borbi protiv korupcije.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se popunjavanjem prijavnog obrasca prijave i pogledaju predstavu „Ti, Ja i Štela“, te učestvuju u razgovoru sa našim gostima. Cilj događaja je kroz diskusiju i razmjenu informacija podstaći na proaktivan angažman u borbi protiv korupcije. To je moguće jedino ukoliko hrabro progovorimo i ako nam država i institucije pruže neophodnu podršku i zaštitu.

Prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca koji se nalazi na linku: https://s.mladi.org/korupcija_najduza_predstava_u_bih najkasnije do 16.3.2023. do 12 sati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja, stojimo Vam na raspolaganju putem email adrese nevio.bruck@kultbih.org

Događaj se realizuje u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo uz podršku Ambasade Kraljevine Nizozemske.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *