Mladi iz Crne Gore se upoznali s radom i aktivnostima Instituta za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT odazvao se pozivu Mreže za mlade Crne Gore i učestvovao na radionici koja je tom prilikom organizirana, a na kojoj je predstavljen rad i aktivnosti Instituta, kao i politike za mlade u Bosni i Hercegovini. Osim o politikama za mlade, koje Institut kontinuirano razvija i unapređuje, sa učesnicima je razgovarano i o potrebama i problemima mladih u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Istaknuto je da Institut KULT zagovara pravna i druga strateška rješenja za mlade, te gradi i jača kapacitete udruženja i vlasti u BiH i regiji, u cilju realiziranja uspješne i održive politike prema mladima. Potom je predstavljena saradnja sa svim nivoima vlasti u BiH na izradi, izmjeni i usvajanju zakonskih i drugih političkih rješenja (politike i strategije) koja uređuju brigu o mladima, kao i njihovoj institucionalnoj uređenosti. Naglašeno je da Institut za razvoj mladih KULT od samog svog osnivanja, 2002. godine, radi na političkom obrazovanju mladih.

Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT su učesnicima studijske posjete iz Crne Gore prezentirali certificirane obuke za predstavnike svih nivoa vlasti u BiH, kako bi bili stručni u obavljanju svoga posla u oblasti brige o mladima te programe obuka za lokalne omladinske organizacije, vijeća/savjete mladih i omladinske lidere/ice s ciljem izgradnje i jačanja njihovih organizacijskih kapaciteta.

20221013 111111

Krovna organizacija za mlade Crne Gore pri realizaciji Programa za razmjenu i mobilnost mladih boravi u višednevnoj studijskoj posjeti Sarajevu u okviru koje organizira brojna predavanja i radionice za svoje članove.

Zahvaljujemo se Mreži za mlade Crne Gore na pozivu i prilici da prezentiramo rad Instituta za razvoj mladih KULT i radujemo se budućim susretima, aktivnostima i saradnji.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Podrška kroz grantoveProgramsko partnerstvo

Kako približiti BiH Evropskoj uniji? Mladi znaju!

Događaj Inicijative mladih za EU integracije održan u okviru projekta “Inkubator zagovaračkih...

Programsko partnerstvoRad s mladima

Ljetni kamp aktivizma u zajednici kao motivacija za nove prilike

„Mislila sam da je beznadežno sve do jula mjeseca ove godine kada...