ANALIZA: Skoro polovina organizacija u BiH nije upoznata sa Sporazumom između Vijeća ministara BiH i NVO u BiH

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Ministarstvom pravde BiH je od decembra 2020. do februara 2021. godine, proveo istraživanje čiji je cilj utvrditi određene parametre stanja nevladinih organizacija u BiH, odnos nevladinih organizacija prema postojećim mehanizmima saradnje s institucijama BiH te međunarodnim organizacijama i programima koje nude.

Istraživanjem se nastojalo ispitati u kojoj mjeri nevladine organizacije koriste dostupne oblike saradnje s institucijama BiH (Sporazum o saradnji između Vijeća ministara BiH i nevladinih organizacija, web-platforma eKonsultacije u procesu programiranja i implementiranja IPA II), koje ključne probleme nevladine organizacije prepoznaju u ostvarivanju saradnje s institucijama BiH i koja rješenja predlažu za unaprjeđenje postojećeg nivoa saradnje, te djelomično utvrditi stanje nevladinih organizacija u određenim oblastima.

Rezultat ovih napora je Analiza stanja nevladinih organizacija i korištenja postojećih mehanizama saradnje s institucijama BiH i međunarodnim organizacijama koja je dostupna na ovom linku, a čiji će rezultati i preporuke zasigurno biti od velike koristi institucijama BiH, nevladinim i međunarodnim organizacijama u planiranju budućih aktivnosti na unaprjeđenju saradnje.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave