Zajedničkim snagama za bolje obrazovanje mladih u Kantonu Sarajevo

Institut za razvoj mladih KULT od svog osnivanja do danas zagovara bolji položaj mladih, a kvaliteta obrazovanja je jedan od prioriteta koji Institut zagovara u svim politikama prema mladima za koje se posebno zalažemo i u čijem kreiranju sudjelujemo.

Upravo zbog činjenica da sva istraživanja Instituta za razvoj mladih KULT i drugih pokazuju kako mladi  nisu zadovoljni sistemom obrazovanja u BiH, Institut je održao konsultativne sastanke sa  Javnom ustanovom Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, te danas i potpisao  Memorandum o saradnji sa ovom važnom institucijom.

Misija ovog Instituta je kreirati i graditi budućnost Kantona Sarajevo kroz opći, društveni i ekonomski napredak, boljim i kvalitetnijim odgojem i obrazovanjem generacija koje dolaze. Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo je savjetodavno, edukativno i koordinaciono tijelo koje pokreće i usmjerava rast i razvoj odgojno-obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

IRPOKULT 03

Kvalitetna saradnja svih aktera obrazovnog procesa, njihova motiviranost, predan i odgovoran rad kontinuirano učenje i profesionalno usavršavanje svih uključenih su temelj za razvoj pedagoških i naučnih standarda za kvalitetno obrazovanje. Ovo u konačnici znači bolje obrazovanje i napredak cijelog bosansko-hercegovačkog društva.

Memorandum o saradnji omogućava Institutu za razvoj mladih KULT i Institutu za preduniverzitetsko obrazovanje da zajedničkim naporima  podrže razvoj mladih ljudi u Bosni i Hercegovini kroz obuke i aktivnosti  za mlade ali i zajedničko kreiranje novih programa i inicijativa za nastavno i stručno osoblje u srednjim školama Kantona Sarajevo.

U praksi Institut za razvoj mladih KULT planira ponuditi obuke nastavnom i stručnom osoblju srednjih škola više obuke u polju servisnog i iskustvenog učenja u nastavi, te povećati saradnju škola sa lokanim omladinskim organizacijama.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Formirati udruženje mladih, raditi na strategiji prema mladima i dobiti željeni prostor za mlade!

Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 partnerskih zajednica koja je u fokusu...

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...