Zajedničkim snagama za bolje obrazovanje mladih u Kantonu Sarajevo

Institut za razvoj mladih KULT od svog osnivanja do danas zagovara bolji položaj mladih, a kvaliteta obrazovanja je jedan od prioriteta koji Institut zagovara u svim politikama prema mladima za koje se posebno zalažemo i u čijem kreiranju sudjelujemo.

Upravo zbog činjenica da sva istraživanja Instituta za razvoj mladih KULT i drugih pokazuju kako mladi  nisu zadovoljni sistemom obrazovanja u BiH, Institut je održao konsultativne sastanke sa  Javnom ustanovom Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo, te danas i potpisao  Memorandum o saradnji sa ovom važnom institucijom.

Misija ovog Instituta je kreirati i graditi budućnost Kantona Sarajevo kroz opći, društveni i ekonomski napredak, boljim i kvalitetnijim odgojem i obrazovanjem generacija koje dolaze. Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo je savjetodavno, edukativno i koordinaciono tijelo koje pokreće i usmjerava rast i razvoj odgojno-obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

IRPOKULT 03

Kvalitetna saradnja svih aktera obrazovnog procesa, njihova motiviranost, predan i odgovoran rad kontinuirano učenje i profesionalno usavršavanje svih uključenih su temelj za razvoj pedagoških i naučnih standarda za kvalitetno obrazovanje. Ovo u konačnici znači bolje obrazovanje i napredak cijelog bosansko-hercegovačkog društva.

Memorandum o saradnji omogućava Institutu za razvoj mladih KULT i Institutu za preduniverzitetsko obrazovanje da zajedničkim naporima  podrže razvoj mladih ljudi u Bosni i Hercegovini kroz obuke i aktivnosti  za mlade ali i zajedničko kreiranje novih programa i inicijativa za nastavno i stručno osoblje u srednjim školama Kantona Sarajevo.

U praksi Institut za razvoj mladih KULT planira ponuditi obuke nastavnom i stručnom osoblju srednjih škola više obuke u polju servisnog i iskustvenog učenja u nastavi, te povećati saradnju škola sa lokanim omladinskim organizacijama.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...

Rad s mladimaUMIDp

U susret Lokalnim izborima 2024: Koliko mladi (ne) učestvuju u izbornim procesima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 8. maja 2024. g. donijela...