TEENAGE FASHION SHOW: Revija banjalučkih srednjoškolaca pred oduševljenom sarajevskom publikom

Foto: Zlata Hodžić

Tim mladih kreativaca okupljenih oko IMPAKT Sarajevo ne prestaje da oduševljava publiku i bosanskohercegovačku javnost svojim omladinskim modnim revijama. Nakon sjajne revije u avgustu 2022. godine kada je na krovu Doma mladih Skenderija izlagalo 8 mladih sarajevskih dizajnera, u oktobru iste godine organizirana je sjajna modna revija u renoviranom Domu omladine u Banjoj Luci.

7FAB3DF7 942E 41EA BD45 4FFE5CF3D173

Foto: Zlata Hodžić

Oktobarska jesenja priča započeta sa mladima u Banjoj Luci ima lijep proljetni nastavak. IMPAKT Sarajevo je proteklih nekoliko mjeseci vrijedno radio na prenošenju znanja i iskustava o konceptima i principima odgovorne i održive mode mladima iz Banja Luke, i to učenicima Politehničke škole koji su iskazali interes za dizajniranjem i kreiranjem.

Epilog šestomjesečnog mentorisanja mladih banjalučkih srednjoškolaca bila je revija TEENAGE FASHION SHOW 2023 koja je u nedjelju izazvala oduševljenje mnogobroje sarajevske publike.

33B18B02 5015 4460 93B5 4E6DB52CB091

Foto: Zlata Hodžić

Modna revija bila je prilika da se banjalučki srednjoškolci predstave u formi zanimljivih modnih kreacija i da, kao mladi, neafirmirani dizajneri pokažu šta su naučili kroz ovaj proces. Lara Skopljak jedna je od učenica JU Politehnička škola u Banjoj Luci koja je u nedjelju prvi put izlagala. Lara nije krila svoje oduševljenje i pozitivne utiske:

„Zahvalna sam ekipi iz IMPAKTA za organizovanje naše prve revije, sa našim modelima i kreacijama, jer je ovo bio prvi put da se predstavljamo negdje kao modni kreatori. Zahvalni smo mnogo na svakom korisnom savjetu i uživali smo u druženju. Nadam se da će biti još ovakvih prilika za nas srednjoškolce. Ponosna sam na to kako su se moji prijatelji iz Politehničke škole Banja Luka pokazali. Stvarno van svih očekivanja. I što je najvažnije kroz ovo smo mnogo naučilli“ – istakla je Lara.

Podržavanjem još jedne sjajne modne revije i grupe mladih kreativaca Institut za razvoj mladih KULT i Švedska u BiH nastavljaju zajedničku kontinuiranu podršku mladima u izgradnji i jačanju njihovih liderskih vještina.

Više fotografija možete pogledati OVDJE

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Obilježimo zajedničkim koracima 16 dana aktivizma!

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...