#YIA2022 – INOVACIJOM DO PROMJENA U DRUŠTVU

Društvene promjene i inovacije su jedan od najboljih pokazatelja koliko mladi mogu biti aktivni i koliko svojim radom mogu podignuti standarde i kvalitet života mladih, ali i ostalih sugrađana u svojoj lokalnoj zajednici.

YOUTH INNOVATION AWARD 2022 – #YIA2022 je upravo prilika za mlade koji razmišljaju o društveno korisnim promjenama i načinima kako inovativnom idejom doprinijeti rješavanju problema u društvu i na taj način biti pokretači pozitivnih promjena. Youth Innovation Award 2022 ima za cilj da doprinese afirmaciji budućih inovativnih omladinskih lidera, njihovog rada i značaja u društvu, kao i da podstakne mlade da doprinose i aktivno učestvuju u kreiranju boljih uslova za život. Na inicijativu ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Nj. E. Jana Waltmansa, Ambasada Kraljevine Nizozemske i Institut za razvoj mladih KULT organiziraju dodjelu nagrada najboljim društvenim inovacijama predloženim od strane mladih.

Mladi se svakodnevno suočavaju sa izazovima i problemima u svojim društvenim zajednicama i svjesni smo da ti problemi i izazovi nisu u svim zajednicama isti, odnosno da se prioriteti razlikuju. Prilikom osmišljavanja Youth Innovation Awarda 2022, Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini i Institut za razvoj mladih KULT prepoznali su prioritetne oblasti u kojima će podržati tri inovativne ideje koje donose promjene u društvu, i to:

  • ljudska prava,
  • zaštita okoliša i
  • vladavina zakona.

#YIA2022 želi potaknuti mlade da budu hrabri i da svoje probleme ne drže u okviru svog okruženja i nijemo posmatraju ono što ih tišti. Sa #YIA2022 mladi mogu iskazati svoje inovacije, ideje, prijedloge i inicijative kako bi stvorili bolje okruženje za sebe, svoje vršnjake, ali i za sve ostale sugrađane. Mladi mogu biti primjer dobrih praksi i pokazati kako promijeniti ono što prepoznaju kao problem ili izazov.

 

Kontakt osoba za inicijativu:

Zorana Tovilović

email: zorana.tovilovic@kultbih.org

tel: +387 33 778 765

Donator: Ambasada Kraljevine Nizozemske

NL Branding Netherlands 01 RGB FC

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave