UMiD 13: Gdje su mladi na tržištu rada

Kako biti konkurentan na tržišu rada, učili su polaznic/e u okviru posljednjeg modula obuke „Uči, misli i djeluj!“. 13. Generacija obuke, mladi iz cijele Bosne i Hercegovine pokazali su spremnost i želju da se u najboljem svjetlu predstave na tržištu rada, ali su istovremeno i svjesni da nemaju znanja i vještine na koji način to uraditi.

U okviru ovog modula mladi su imali priliku saznati više o situaciji na tržištu rada u Bosni i Hercegovini, sa potrebama i potražnjom. Razgovarali su o svojim očekivanjima od tržišta rada, ali i o onome šta oni mogu ponuditi. Mladi su na ovom modulu radili na izradi i poboljšanju svog CV-a i pisanju motivacionog pisma.

Učili su o razlikama između jednog i drugog i važnosti prezentacije na ispravan način da bi se poslodavcima približile mogućnosti i sposobnosti koje posjeduju.

U okviru ovog modula, gost Kafe sa… je bio Bojan Janković, oficir za informacije i koordinaciju pri uredu šefa OSCE Misije u Bosni i Hercegovini i voditelj Savjetodavne grupe mladih Misije. UMiD-ovci i UMiD-ovke su sa Bojanom imali priliku da razgovaraju o stvaranju prilika za poboljšanje pozicije na tržištu rada, ali i o svom profesionalnom putu i ustrajnosti koja je izrazito važna u svemu što mladi lideri/ke rade.

UMiD – Uči, misli djeluj! je Program jednogodišnje obuke omladinskih lidera/ki za aktivno uključivanje u društvenu zajednicu i poslovni svijet.

umid 13 posljednji modul 2

Obuka UMiD – “Uči, misli i djeluj!” zvanično je priznati vid neformalnog obrazovanja koje mladima pruža mogućnost sticanja različitih kompetencija koje će ih učiniti konkurentnim na tržištu rada, a program se sastoji od seminara, praktičnih vježbi i volonterskog rada. UMiD je namijenjen mladim ljudima do 30 godina.

Obuka polaznicima/ama, između ostalog, nudi mogućnost da steknu samopouzdanje, sagledaju svoje sposobnosti i potencijale, te razviju osjećaj za odgovornost u društvu i steknu vještine upravljanja i bavljenja biznisom.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...