Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar za održivi razvoj – COR” i programom ReLOaD2 kojeg provodi UNDP raspisuje Javni poziv za učešće na događaju Dijalog mladih i vlasti: Strategija prema mladima Grada Bihać. Poziv se upućuje mladima, predstavnicima omladinskih organizacija i organizacija koje rade sa mladima na području grada Bihać, predstavnicima institucija vlasti i vijećnicima Gradskog vijeća Bihać.

O DIJALOGU MLADIH I VLASTI
Dijalog mladih i vlasti model je participativnog procesa u kojem mladi i donosioci odluka kontinuirano sarađuju i zajedno oblikuju preporuke za poboljšanje položaja mladih. Dijalog mladih i vlasti je prostor za interakciju u kojem mladi aktivno pridonose razvoju kvalitetnih politika prema mladima na svim nivoima vlasti. Ova aktivnost omogućava civilnom društvu, mladima i vlastima da zajednički identifikuju, promovišu i provode aktivnosti izgradnje povjerenja i jačanja društvene kohezije.

Za vrijeme događaja učesnici će imati priliku za diskusiju o nekoliko oblasti, a koje su sastavni dio Strategije prema mladima Grada Bihaća i od velike su važnosti za mlade u lokalnoj zajednici.

Oblasti o kojima će se diskutovati tokom Dijaloga su:

1. Aktivizam mladih i učešće u odlučivanju
2. Rad, zapošljavanje i preduzetništvo
3. Podrška mladima u oblasti obrazovanja
4. Unaprjeđenje sportskog i kulturnog sadržaja
5. Briga o zdravlju

Ukoliko vam ova prilika zvuči zanimljivo i želite učestvovati u kreiranju i razradi inicijativa i politika koje će biti od koristi mladima u Bihaću, prijavite se za učešće u Dijalogu mladih i vlasti Grada Bihaća. Dijalog je prilika da kažeš šta je potrebno uraditi kako bi mladima bilo bolje u ovoj lokalnoj zajednici.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?
Ako si mlada osoba starosti od 15 – 30 godina i živiš na području grada, aktivna u svojoj lokalnoj zajednici, svjesna i suočena sa glavnim problemima lokalne zajednice u kojoj živiš i spremna ponuditi rješenja, onda je ovo prilika za tebe. Pridruži nam se, daj ideje i prijedloge šta može i treba biti bolje! Pored mladih, na Dijalog se pozivaju članovi omladinskih i nevladinih organizacija u Bihaću, predstavnici sportskih, obrazovnih, zdravstvenih i drugih institucija vlasti te vijećnici Gradskog vijeća.

KADA I GDJE?
Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća održat će se u utorak 6. februara 2024. godine sa početkom u 13 sati, u prostorijama Muzeja Prvog zasjedanja AVNOJ-a, na adresi ulica Petog korpusa broj 2 u Bihaću. Predviđeno trajanje događaja je dva sata.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?
Ukoliko ste zainteresirani za učešće u Dijalogu mladih i vlasti pozivamo vas da se prijavite putem prijavnog obrasca na linku: https://s.mladi.org/dijalog_mladih_Bihac

Prijave se primaju do ponedjeljka, 5. februara 2024. godine, do 12.00 sati, a nakon čega će svim učesnicima biti dostavljen program rada i tehničke upute.

Prilikom prijave molimo vas da izaberete dvije oblasti u kojima najviše možete doprinijeti kroz diskusiju tokom Dijaloga.

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona 0603000594 ili upitom putem emaila na kenan.kecanovic@cor-bih.org

Grad Bihać učestvuje u Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska unija i sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini u okviru kog je dijaloška platforma sa mladima jedna od važnih komponenti rada.

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u dokumentu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Javni pozivi

Konkurs: Finansijski službenik/ca u Odjelu za finansije, jedna pozicija (01.09.0-N2.1-41896)

Institut za razvoj mladih KULT, na osnovi ukazane potrebe, raspisuje konkurs za...

Javni pozivi

Otvoren poziv za prijave: Aktivni građani Trebinja – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se...

Javni poziviObuke

Otvoren pozivi za prijave: Aktivni građani Bihaća i Ilijaša – snaga lokalne zajednice!

Želite li biti glas svoje zajednice? Da li vas zanima kako se...