U izradi prva strategija prema mladima u Sanskom Mostu

Općina Sanski Most je učinila prve korake ka izradi strategije prema mladima. Ovo će biti prvi strateški dokument za mlade u čijoj izradi sudjeluju predstavnici institucija vlasti, ali i predstavnici nevladinih organizacija i mladih iz ove Općine.

„Svi resursi Općine su na raspolaganju u cilju izrade što kvalitetnijeg dokumenta za mlade. Naše službe će Institutu predstaviti sve one informacije koje su potrebne kako bi se proces izrade strategije odvijao neometano“, rekao je Mirsad Sadić, sekretar općinskih organa uprave koji je u ime Načelnika ugostio predstavnike Instituta.

Institut za razvoj mladih KULT već dvadeset godina podržava rad institucija vlasti u pravcu poboljšanja položaja mladih, te je podrška Općini Sanski Most još jedan korak kako mladima osigurati bolje uslove za život.

Strategija 3

Predstavnici Instituta jučer su održali prvi radni sastanak sa imenovanim Koordinacionim tijelom gdje su dogovoreni svi naredni koraci za saradnju. Stav ovog tijela je da strategija prema mladima u Sanskom Mostu mora oslikavati potrebe i probleme mladih kojih u ovom trenutku ima mnogo, ali isto tako dokument strategije treba predložiti one aktivnosti koje su realne i izvodive.

Strategija 2

Kako bi se čuo glas mladih, njihove potrebe i problemi, Institut za razvoj mladih KULT provodi istraživanje o položaju i potrebama mladih u Sanskom Mostu iu tu svrhu će deset anketara razgovarati sa 379 mladih kako bi što bolje razumjeli potrebe ove populacije. Strategija prema mladima je dokument institucija vlasti sa programskim pristupom djelovanjima prema mladima što uključuje definirane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja, te ciljeve i mjere za realizaciju strategije.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Razumjeti položaj i potrebe mladih je korak do boljih politika prema mladima!

Institut za razvoj mladih KULT sa partnerima, Federalnim ministarstvom kulture i sporta...

Strategije prema mladima

Javni poziv: Učešće na dijalogu mladih i vlasti – u susret prvoj strategiji prema mladima FBiH!

Radna grupa za izradu strategije prema mladima FBiH uz podršku Federalnog ministarstva...