Socijalni dan omogućio srednjoškolcima da danas budu uposlenici

Danas smo obilježili Socijalni dan!

Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene različitim radnim mjestima, što im pruža mogućnost da provedu vrijeme u radnoj atmosferi, povežu se sa budućim potencijalnim poslodavcima ali i upoznaju u praksi zanimanja kojima bi se željeli baviti.

Uposlenici Instituta danas su se družili sa troje mladih: Adna Bećirević i Hanadi Parla, učenice Prve bošnjačke gimnezije i Adin Vrević, učenik Pete gimnazije Dobrinja. Srednjoškolci su učestvovali u zadacima Odjela za razvoj politika prema mladima, Odjela za rad s mladima i Odjela za odnose s javnostima.

Hanadi je izrazila veliko interesovanje za aktivnosti koje Institut provodi u sklopu obilježavanja Narandžastog dana. Dobro poznavajući ovu temu, razmijenila je sa uposlenicima Instituta vrlo korisne i motivirajuće ideje i informacije.

“Svoj Socijalni dan provela sam zajedno sa još dva učenika u Institutu za razvoj mladih KULT. Tim Instituta bio je jako ljubazan i pristupačan prema nama, trudili su se što bolje predstaviti nam svoje zanimanje i ideje. Svi su imali prijateljski pristup prema nama i pružili izuzetno kvalitetne savjete. Savjetovala bih svim mladim ljudima da budu uvijek otvoreni za nova iskustva i mogućnosti. Naučite svoje vještine, istražujte svoje interese i radite ono što vas ispunjava!”, poručila je Adna.
“Čast mi je i zadovoljstvo biti uposlenik na jedan dan u Institutu za razvoj mladih KULT. Profesionalni i ljubazni usposlenici su me naučili mnogo toga što će trebati u daljnjem razvoju moje karijere. Sviđa mi se opuštena atmosfera i kao takva pogodna je za timski rad. Drago mi je što sam upoznao divne, uspješne i prijateljski nastrojene ljude koji su spremni uspješno prenositi znanje. Zasigurno će dan u Institutu za razvoj mladih KULT ostati u divnom sjećanju, a stečeno znanje će poslužiti u budućnosti”, dodao je Adin.

Institut uvijek rado dočekuje mlade ljude željne znanja i novih iskustava, trudeći se iz godine u godinu prenijeti korisne savjete i motivirati mlade da djeluju u svojoj zajednici kako bi unaprijedili društvo u kojem živimo i stvorili bolju budućnost za sve nas, jer promjena počinje od pojedinca.

Socijalni dan realizira se u saradnji sa Asocijacijom srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujemo se srednjoškolcima na današnjoj posjeti i druženju!

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...

Rad s mladimaUMIDp

U susret Lokalnim izborima 2024: Koliko mladi (ne) učestvuju u izbornim procesima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 8. maja 2024. g. donijela...