Poziv na premijeru filma “Bez glasa”

Povodom obilježavanja Narandžastog dana mjeseca februara 2022. godine, Institut za razvoj mladih KULT u saradnji s Udruženjem za promociju i razvoj kulturnih aktivnosti Studio Teatar organizira premijeru dokumentarno – igranog filma Bez glasa

Istinita priča žrtve nasilja o životu s nasilnikom, godinama torture, fizičkog i psihičkog zlostavljanja do bijega iz kuće i pronalaska spasa u sigurnoj kući i početku novog života, ispričana s ciljem podizanja svijesti javnosti o ženama koje žive na marginama bh. društva i kojima je potrebna podrška kako bi se izborile za svoja prava, prvenstveno, na život bez nasilja. 

 Premijera filma će se održati u Multimedijalnom centru Ilidža (Kino Igman) u petak, 25. februara 2022.godine u 18.00 sati. Nakon prikazivanja filma, bit će održana panel diskusija sa režiserima i producentima filma. 

Dokumentarno – igrani film Bez glasa je nastao u produkciji Studio Teatra, u okviru projekta “Prekinite šutnju, ne okrećite glavu! Projekat jačanja svijesti o nasilju nad ženama kroz umjetnost” uz podršku  Američke ambasade u BiH (U.S. Embassy Bosnia and Hercegovina) kroz program Women’s Empowerment malih grantova.

PRODUKCIJA: Studio Teatar 2021. 

PRODUCENT: Nusmir Muharemović

SCENARIO: Mirza Begović

REŽIJA: Nusmir Muharemović i Mirza Begović

DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Duško Kostić

MUZIKA: Ernad Bihorac

DIZAJN: Amra Begović

IGRAJU:Lana Delić, Faketa Salibegović-Avdagić, Irfan Kasumović, Sajra Srebrenica, Nedžla Kozica,Tamara Miličević-Stilić, Nusmir Muharemović, Zlatan Školjić, Ana Krišto, Mugdim Avdagić.

COVID-19 INFO 

Vaša sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Sve informacije o COVID-19 u Bosni i Hercegovini možete pronaći ovdje i ovdje.

U skladu sa preporukama Federalnog zavoda za javno zdravstvo i Federalnog ministarstva zdravstva, s obzirom na situaciju sa virusom COVID 19, molimo da se tokom premijere pridržavate sljedećih mjera zaštite:

Ulazak u prostor – Pravilo VTP (vakcinisan, prebolio, testiran). Pri ulasku u prostorije Multimedijalnog centra Ilidža (Kino Igman) obavezno je pokazati potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test (ne stariji od 72 sata) ili brzi antigenski test (ne stariji od 48 sati). Posjetioci koji ne posjeduju nijedan od navedenih dokaza, bit će testirani brzim antigenskim testom prije premijere filma, o trošku Instituta za razvoj mladih KULT. Molimo Vas da u tom slučaju svoj dolazak planirate najkasnije do 17.30 sati. 

Boravak u zatvorenom. Svi posjetioci moraju se pridržavati mjera fizičke udaljenosti i poštovati mjeru razmaka od 1,5 m. Obavezno je nošenje zaštitne maske preko lica tokom boravka u zatvorenom prostoru. 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave