Nastavljen proces izrade Strategije prema mladima Grada Srebrenik

Drugim sastankom koordinacionog tijela i radnih grupa održanom u prostoru Doma kulture u Srebreniku nastavljen je proces izrade Strategije prema mladima Grada Srebrenik za period 2023-2027. godina.

Na sastanku su prezentirani podaci iz Analize rezultata istraživanja položaja i potreba mladih grada Srebrenik koji se odnose na oblasti obrazovanja, zapošljavanja, socijalne brige, zdravstvene zaštite, kulture i sporta, aktivizma i informisanja mladih te sigurnosti.

Članovi radnih grupa će u narednom periodu raditi na identificiranju potreba i problema mladih, te definiranju željenih rezultata kao i na planiranju aktivnosti i mjera koje će doprinijeti poboljšanju položaja mladih na području grada.

Sastanak je dio aktivnosti na izradi prve strategije prema mladima koju radi Grad Srebrenik u partnerstvu sa Institutom za razvoj mladih KULT.  Različitim aktivnostima u procesu izrade strategije Grad je posvećen dobijanju što kvalitetnijeg dokumenta za sve buduće projekte, aktivnosti i programe za mlade.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Mladi u fokusu Grada Bihaća – Nacrt strategije je usvojen!

Usvojen je Nacrt strategije prema mladima Grada Bihać koja predstavlja značajan i...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Šta donosi strategija prema mladima Federacije BiH?

Strategijom prema mladima Federacije BiH teži se postizanju sigurnog okruženja koje jača...