Na radnom sastanku u Tuzli razgovaralo se o aktivnostima i postignućima omladinskih udruženja

 
U Gradskoj upravi Tuzla, 9.12.2022. godine, organiziran je radni sastanak predstavnika Ambasade Švicarske u BiH, Instituta za razvoj mladih KULT, omladinskih udruženja sa područja Grada Tuzla i Službe za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu.
Sastanku su prisustvovale izvršna direktorica Instituta za razvoj mladih KULT, Šeherzada Halimić i koordinatorica inicijative Capacity Building Works, Ajka Rovčanin, te predstavnici četiri tuzlanska omladinska udruženja koja su dobila sredstva u okviru ovog projekta. Podržana udruženja u sklopu projekta, koja svojim aktivnostima stvaraju bolje prilike za mlade u Tuzli su: Omladinski pokret Revolt, Udruženje “Pozorište mladih Tuzla”, Udruženje “Mladi Tuzle” i Udruženje mladih žena “GirlTHing”. Povod sastanka bio je razmatranje aktivnosti u okviru inicijative Capacity Building Works koju u Bosni i Hercegovini implementira Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Vlade Švicarske, a ukupna vrijednost projekta je 60.000 KM.

Predstavnik Vlade Švicarske, direktor za saradnju Siroco Messerli, izrazio je zadovoljstvo rezultatima postojeće saradnje: “Hvala na vremenu i prilici da govorimo o mladima. Oni su jako važni za nas. Usko sarađujemo sa velikim brojem mladih iz Tuzle, koji nas informiraju o svim projektima koji se realizuju na području grada. Mnogo cijenimo učešće u edukativnom programu za uposlenike jer sada Grad Tuzla ima dva certificirana uposlenika za rad sa mladima. Zahvaljujem se predstavnicima Instituta za razvoj mladih KULT, udruženja koje je vrlo važno za realizaciju projekata koje podržava Grad Tuzla, kao i inicijative organizacija civilnog društva. Drago mi je čuti da organizacije u Tuzli rade sjajan posao sa mladima”, istakao je gospodin Siroco Messerli.

Napori omladinskih organizacija da stvore bolje prilike za mlade podržani su od strane Instituta za razvoj mladih KULT u saradnji sa Gradom Tuzla. Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr. Zijad Lugavić zahvalio se Ambasadi Švicarske u BiH za podršku u realizaciji mnogobrojnih projekata koje je u Tuzli podržala Vlada Švicarske u BiH, a posebno za projekte koji se tiču zapošljavanja mladih.

Institut za razvoj mladih KULT ponosan je na mlade ljude koji različitim idejama i aktivnostima iz dana u dan edukuju svoje vršnjake o vrlo važnim temama, te zahvalan Ambasadi Švicarske u BiH što prepoznaje želju i trud mladih da društvo učine boljim i stvore bolje uvjete u zajednici i za sebe i za generacije koje dolaze. 

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u dokumentu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

 

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *