Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja!

Koračajmo zajedno za promjene i učinimo da svaki korak bude važan u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Šta je izazov? Napravite najmanje 16 hiljada koraka u narednih 16 dana. Obujte cipele za hodanje, izađite u prirodu i učinite svaki korak važnim! Hodanje simbolizira korake koje svi možemo preduzeti kako bismo stvorili sigurniji svijet za sve, oslobođen svakog oblika nasilja.

Zašto? Hodamo da podignemo svijest o rodno zasnovanom nasilju i zalažemo se za sigurniju zajednicu sa više poštovanja.

Kada? 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama, do 10. decembra, Dana ljudskih prava.

Kako se pridružiti? Instalirajte aplikaciju StepUp i pridružite se grupi #16Ku16dana putem aplikacije za brojanje koraka klikom OVDJE.

Ukoliko živite u Sarajevu, predlažemo vam jednu gradsku i jednu planinarsku rutu. U periodu 16 dana aktivizma, predložićemo vam rute i iz drugih gradova u Bosni i Hercegovini.

Ruta 1.

Ruta 2.

Cjelokupne rute sa navigacijom se mogu preuzeti na LINKU a za pristup je potrebna neka od aplikacija sa sljedećeg LINKA.

Osim predloženih, svi zainteresirani mogu biti dio kampanje iako prošetaju bilo kojom rutom koja podrazumijeva 16.000 koraka a pridružiti se možete i putem drugih aplikacija za brojanje koraka, objavom i označavanjem korisničkih računa Instituta za razvoj mladih KULT.

Koristite #16Ku16dana da podijelite svoje iskustvo.

Za sve sudionike koji pređu 16.000 koraka kao  znak zahvalnosti pripremili smo prigodnu nagradu – “Zasadi svoj trag”, gdje će svaka osoba koja ostvari taj cilj dobiti priliku posaditi svoje drvo. Dakle, ova nagrada nije samo simbolična, već i ima dugoročne ekološke koristi za zajednicu.

Pozovite prijatelje, porodicu i kolege da se pridruže izazovu.

Postavite cilj i pratite svoj napredak.

Zajedno, možemo koračati prema sigurnijoj i ravnopravnijoj budućnosti. Stvorimo svijet u kojem svako može hodati slobodno i bez straha.

#16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja globalno je prepoznatljiva godišnja kampanja koja počinje na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. novembra i traje do 10. decembra, kada se obilježava Dan ljudskih prava. Cilj kampanje je podići svijest i potaknuti djelovanje za prevenciju i uklanjanje nasilja nad ženama i djevojčicama širom svijeta.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *