Javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u BiH u podršci uspostavljanju modela za finansiranje nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih

22.01.0-N2.1a-6

Institut za razvoj mladih KULT poziva jedinice lokalne samouprave (JLS) u Bosni i Hercegovini da se prijave na javni poziv za učešće jedinica lokalnih samouprava u BiH u podršci uspostavljanju modela za finansiranje nevladinih organizacija koje se bave pitanjima mladih. Javni poziv se raspisuje u okviru inicijative „Capacity Building Works“, koju podržava Vlada Švicarske, a provodi Institut za razvoj mladih KULT. Javni poziv ostaje otvoren do  8. 3. 2022. do 16.00 sati.

Jedinice lokalne samouprave prijavljuju se za stručnu podršku u uspostavljanju održivog modela za finansiranje nevladinih organizacija, kao i za sredstva Instituta za razvoj mladih KULT u iznosu od 30.000 KM, kojem će, one koje budu odabrane, biti obavezne pridružiti jednak iznos, te tako formirati fond sredstava u iznosu od 60.000 KM. Iz ovog fonda pružit će se podrška aktivnostima nevladinih organizacija koje rade na pitanjima mladih u toj lokalnoj zajednici.

 

Tekst Javnog poziva kao i obrazac prijave dostupni su na online platformi za upravljanje grantovima na linku: https://kult.smapply.io/prog/cbw/.

KRITERIJI ZA PRIJAVU

Javni poziv je otvoren svim JLS u Bosni i Hercegovini koje ispunjavaju sljedeće kriterije:

  • JLS osigurat će sredstva za fond podrške projektnim prijedlozima nevladinih organizacija koji doprinose unapređenju položaja mladih, u jednakom iznosu koji doprinosi Institut za razvoj mladih KULT, odnosno 30.000 KM, čime ukupni fond iznosi 60.000 KM.
  • JLS spremna je prilagoditi i primijeniti Metodologiju dodjele sredstava nevladinim organizacijama od strane jedinica lokalnih samouprava za projekte podrške mladima, objaviti javni poziv za dodjelu sredstava organizacijama civilnog društva i osigurati raspoloživost budžetskih sredstava za ove namjene u periodu od maja do decembra 2022. g., koliko će trajati provođenje projekata nevladinih organizacija.

ROK ZA DOSTAVLJANJE PRIJAVE ZA JAVNI POZIV

Od aplikanata se traži da do 8. 3. 2022. do 16.00 sati dostave prijavu u elektronskom obliku, nakon što se registruju kao organizacija (organisation) na online platformi za upravljanje grantovima KULT/APPLY. U sklopu aplikacije će trebati popuniti sve podatke o JLS i odabrati javni poziv na koji apliciraju. Nakon apliciranja će odmah dobiti automatski e-mail kao potvrdu o prijemu aplikacije. Prijave koje ne budu dostavljene na navedeni način i do navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

Svi potencijalni aplikanti trebaju pristupiti registraciji na online platformi za upravljanje grantovima KULT/APPLY čim prije, kako bi se upoznali s uvjetima i tehničkim postavkama aplikacije, a putem linka: https://kult.smapply.io/acc/r/.  Molimo vas da taj link spasite u svoje kratice (bookmarks) ako namjeravate aplicirati sada ili u budućnosti, a detaljne instrukcije o procesu registracije možete pronaći na linku: https://kult.smapply.io/res/p/tehnicke-instrukcije/.

Sva pitanja koja se tiču ovog javnog poziva dostavljaju se isključivo putem elektronske adrese: emina.trnka@kultbih.org  (subject/predmet: 22.01.0-N2.1a-6, Upit).

Institut za razvoj mladih KULT će putem platforme KULT/APPLY obavijestiti sve prijavljene JLS o ishodu Javnog poziva.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ekonomski razvojPreduzetništvo

Situaciona analiza: Šta je potrebno za razvoj i održivost biznisa vođenih od strane mladih preduzetnika u BiH?

Institut za razvoj mladih KULT u okviru inicijative Networking Young Entrepreneurs unutar...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Četiri omladinske organizacije za aktivnosti u Gradu Tuzli dobilo 44.300 KM

Četiri organizacije koje se bave pitanjima mladih jučer su potpisale ugovore sa Gradom...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Umrežavanje mladih preduzetnika – Put ka izgradnji i održivosti biznisa

Posljednji, četvrti okrugli stol „Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika“, održan je...

Ekonomski razvojRazvoj održivosti

Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika: Okrugli stol održan u Doboju

Okrugli stol “Umrežavanjem do održivosti biznisa mladih preduzetnika“, održan je danas u...