Javni poziv za učešće – Dijalog mladih i vlasti Općine Ilijaš: U susret Strategiji prema mladima

Institut za razvoj mladih KULT u saradnji sa Općinom Ilijaš raspisuje Javni poziv za učešće u Dijalogu mladih i vlasti, u  kojem će učestvovati mladi i predstavnici omladinskih organizacija sa područja općine Ilijaš, predstavnici Općine, kao i vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš.

O DIJALOGU MLADIH I VLASTI

Dijalog mladih i vlasti model je participativnog procesa u kojem mladi i donosioci odluka kontinuirano sarađuju i zajedno oblikuju preporuke za poboljšanje položaja mladih. Dijalog mladih i vlasti je prostor za interakciju u kojem mladi aktivno doprinose razvoju kvalitetnih politika prema mladima na svim nivoima vlasti. Ova aktivnost omogućava civilnom društvu, mladima i drugim partnerima da zajednički identificiraju, promoviraju i provode aktivnosti izgradnje povjerenja i jačanja društvene kohezije.

Za vrijeme Dijaloga mladih i vlasti Općine Ilijaš učesnici će imati priliku za diskusiju o nekoliko oblasti, a koje ujedno čine dio Nacrta Strategije prema mladima Općine Ilijaš i od velike su važnosti za mlade u lokalnoj zajednici. Oblasti o kojima će se diskutirati tokom Dijaloga su:

  1. Obrazovanje
  2. Rad, zapošljavanje i samozapošljavanje mladih
  3. Sport i kultura mladih
  4. Aktivizam i učešće, slobodno vrijeme, mobilnost i informiranost mladih

Ukoliko vam ova prilika zvuči zanimljivo i želite  učestvovati u kreiranju i razradi inicijativa i politika koje će biti od koristi mladima u Općini Ilijaš, prijavite se za učešće u prvom Dijalogu mladih i vlasti Općine Ilijaš. Dijalog je prilika da kažeš šta je potrebno uraditi kako bi mladima bilo bolje u ovoj lokalnoj zajednici.

KO SE MOŽE PRIJAVITI?

Ako si mlada osoba starosti od 15 – 30 godina i živiš na području općine Ilijaš, aktivna u svojoj lokalnoj zajednici, svjesna i suočena sa glavnim problemima lokalne zajednice u kojoj živiš i spremna ponuditi rješenja, onda je ovo prilika za tebe. Pridruži nam se, daj ideje i prijedloge šta može i treba biti bolje!

Pored mladih, na Dijalog se mogu prijaviti članovi omladinskih i nevladinih organizacija u Ilijašu, predstavnici Općine Ilijaš i vijećnici Općinskog vijeća Ilijaš.

KADA I GDJE?

Dijalog mladih i vlasti Općine Ilijaš održat će se u srijedu 15. februara 2023. godine u periodu od 14 do 17.00h, u prostorijama Biznis centra Ilijaš na adresi Hašima Spahića 23, Ilijaš.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?

Ukoliko ste zainteresirani za učešće u Dijalogu mladih i vlasti pozivamo vas da se prijavite putem prijavnog obrasca na linku: https://s.mladi.org/dijalog_mladih_opcina_ilijas .

Prijave se primaju do utorka, 14. februara 2023. godine, do 14.00 sati, a nakon čega će svim učesnicima biti dostavljen program rada i tehničke upute.

Prilikom prijave molimo vas da izaberete dvije oblasti u kojima najviše možete doprinijeti kroz diskusiju tokom Dijaloga.

Dodatne informacije možete dobiti i putem telefona  033 778 768 ili upitom putem emaila na nevio.bruck@kultbih.org ili enisa.mesetovic@ilijas.ba.

 

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu u dokumentu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *