Holandski ambasador Reinout Vos na kafi sa mladima

O svom profesionalnom iskustvu od studenta do diplomate sa mladima iz cijele Bosne i Hercegovine razgovarao je holandski ambasador Reinout Vos tokom programa „Kafa sa…“ koji je organizovan u okviru institutove Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima.

Govoreći o svom boravku u BiH, govorio je o spremnosti građana i građanki BiH na saradnju, ali i potencijalima koje građani, posebno mladi trebaju prepoznati. 

„BIH je u Europi i mladi u BiH nose se sa sličnim životnim dilemama kao i mladi u HolandijiPonosan sam na mlade koji pokreću biznise i među mladima treba razvijati liderski i poduzetnički duh.“ – poručio je ambasador Vos-

Tema razgovora bila je i kvalitet obrazovanja u BiH, važnost građanskog identiteta, politička situacija, razlozi odlaska mladih iz zemle te kakve programe nudi ambasada za razvoj BiH, a posebno civilnog društva i mladih. 

ambasador holandije 2

Obuku pohađa 16 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji u budućnosti imaju namjeru aktivno raditi na poboljšanju ambijenta za život mladih u BiH.

Obuka za stručne saradnike/ce za rad s mladima sastoji se od četiri modula obuke, praktičnog rada i testiranja. Tematske oblasti su: rad s mladima, komunikacija s mladima, socijalne kompetencije i organizacijske vještine u radu s mladima. Interaktivni rad, metode neformalnog obrazovanja, iskustveno učenje i razmjena iskustva će biti sastavi dio obuke. Obuka pored radnog dijela sadrži i niz sadržaja kroz koji će polaznici/e imati priliku razmjenjivati svoje profesionalna i životna iskustva i družiti se.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Formirati udruženje mladih, raditi na strategiji prema mladima i dobiti željeni prostor za mlade!

Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 partnerskih zajednica koja je u fokusu...

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...