Holandski ambasador Reinout Vos na kafi sa mladima

O svom profesionalnom iskustvu od studenta do diplomate sa mladima iz cijele Bosne i Hercegovine razgovarao je holandski ambasador Reinout Vos tokom programa „Kafa sa…“ koji je organizovan u okviru institutove Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima.

Govoreći o svom boravku u BiH, govorio je o spremnosti građana i građanki BiH na saradnju, ali i potencijalima koje građani, posebno mladi trebaju prepoznati. 

„BIH je u Europi i mladi u BiH nose se sa sličnim životnim dilemama kao i mladi u HolandijiPonosan sam na mlade koji pokreću biznise i među mladima treba razvijati liderski i poduzetnički duh.“ – poručio je ambasador Vos-

Tema razgovora bila je i kvalitet obrazovanja u BiH, važnost građanskog identiteta, politička situacija, razlozi odlaska mladih iz zemle te kakve programe nudi ambasada za razvoj BiH, a posebno civilnog društva i mladih. 

ambasador holandije 2

Obuku pohađa 16 mladih iz cijele Bosne i Hercegovine koji u budućnosti imaju namjeru aktivno raditi na poboljšanju ambijenta za život mladih u BiH.

Obuka za stručne saradnike/ce za rad s mladima sastoji se od četiri modula obuke, praktičnog rada i testiranja. Tematske oblasti su: rad s mladima, komunikacija s mladima, socijalne kompetencije i organizacijske vještine u radu s mladima. Interaktivni rad, metode neformalnog obrazovanja, iskustveno učenje i razmjena iskustva će biti sastavi dio obuke. Obuka pored radnog dijela sadrži i niz sadržaja kroz koji će polaznici/e imati priliku razmjenjivati svoje profesionalna i životna iskustva i družiti se.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...

Rad s mladimaUMIDp

U susret Lokalnim izborima 2024: Koliko mladi (ne) učestvuju u izbornim procesima?

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je 8. maja 2024. g. donijela...