Kako komuniciraju omladinski radnici/e?

Komunikacija u radu sa mladima bila je tema drugog modula Obuke za stručne saradnike/ce za rad s mladima, popularnije omladinske radnike/e.

Polaznici/e su tokom ovog modula učili o načinima komunikacije u radu sa mladima, metodama i komunikacijskim kanalima kojima se služe matične organizacije/institucije iz kojih dolaze. Kroz interaktivni rad i iskustveno učenje  polaznici/e su razmatrali prednosti društvenih mreža i online medija kao alata u komunikaciji s mladima, te govorili o različitim izazovima s kojim se kao omladinski radnici/e često susreću. Drugi modul obuke održan je od 17. do 21.9.2019. godine u Sarajevu.

Obuka za stručne saradnike/ce za rad s mladima sastoji se iz četiri dijela, praktičnog rada i testiranja. Tematske oblasti su: rad s mladima, komunikacija s mladima, socijalne kompetencije i organizacijske vještine u radu s mladima.

Stručni saradnici/e za rad s mladima (poznatiji kao omladinski radnici/e) predstavljaju osobe koje rade u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, omladinskim organizacijama, organizacijama koje rade s mladima ili javnim ustanovama koje podržavaju razvoj mladih ljudi. Uloga stručnog saradnika/ce je da podržava profesionalni, lični i obrazovni razvoj mlade osobe. Radeći s mladima na različitim idejama i inicijativama, stručni saradnici/e za rad s mladima rade i na razvoju zajednica u kojima djeluju.  

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Formirati udruženje mladih, raditi na strategiji prema mladima i dobiti željeni prostor za mlade!

Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 partnerskih zajednica koja je u fokusu...

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...