Future 4 YouTH: Za bolje društvo i podršku mladima!

Da su programi usmjereni na mlade koji teže da integriraju učenje o životnim vještinama u formalni obrazovni okvir temelj za miroljubiva i inkluzivna društva pokazuje i inicijativa “Future 4 YouTH” koju provodi Care International Balkans.

Institut za razvoj mladih KULT danas je učestvovao u regionalnoj konferenciji koja je naglasila važnost osnaživanja mladih pojedinaca o rodnoj ravnopravnosti, promociji zdravih stilova života i usvajanja ponašanja koja su temelj za izgradnju društva bez nasilja.

Inicijativa “Future 4 YouTH” se provodi kroz niz radionica i aktivnosti u omladinskim organizacijama i klubovima te uličnim kampanjama u lokalnim zajednicama. Ove aktivnosti su koncipirane da mladima pruže praktično znanje i vještine, poput prevencije nasilja i promocije zdravlja, koje su ključne za njihov mentalni i fizički razvoj.

Također, inicijativa ističe ključnu ulogu obrazovnih institucija, posebno škola, u doprinosu ovim transformativnim procesima.

Konferencija je bila ujedno i platforma za mlade da istraže i razviju svoje kapacitete te da im pomogne u prepoznavanju i razvijanju vještina potrebnih za suočavanje s izazovima današnjice kao i da ih pripremi za aktivno učešće u izgradnji boljeg društva.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *