Aktivizam na djelu

Visoko je u junu bilo mjesto susreta i aktivizma. Prvi Omladinsko-aktivistički festival „Kriv(a) sam“ koji je u ovom gradu održan od 20. do 24. juna 2018. godine ponudio je zanimljive aktivnosti koje su za cilj imale probuditi aktivizam kod mladih ljudi.

U okviru festivala rganizovane su ulične akcije, koncerti, druženja i edukativne radionice, a u fokusu su bile mlade snage.

Tokom trajanja festivala mladi su imali priliku učiti o važnosti učešća u procesima donošenja odluka, razgovarati sa općinskim, kantonalnim i federalnim vijećnicima i zastupnicima o položaju mladih u Visokom i  Bosni i Hercegovini, ali se i kreativno izražavati preko literarne i likovne radionice.

visoko festival2

Učešće na kreativnim radionicama bilo je i prilika da mladi pošalju poruku političarima i to kroz izložbu radova u jednoj od najprometnijih ulica u gradu.

Omladinsko-aktivistički festival „Kriv(a) sam“ organizovaja je nevladine organizacije Mladi volonteri iz Visokog uz finansijsku podršku Instituta za razvoj mladih KULT, te Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...