I u Skoplju o zapošljavanju mladih

Problematika zapošljavanja bila je tema prvog Regionalnog foruma o zapošljavanju mladih koji je 20. i 21. juna 2018. godine održan u Skoplju u sklopu regionalne inicijative WeB4YES.

Tokom prvog dana Foruma održana su dva panela. Na prvom panelu predstavljene su pozitivne prakse stečene implementacijom aktivnih mjera na lokalnom nivou, kao i ulozi međunarodnih i državnih institucija u rješavanju ovog izazova. Drugi panel bio je posvećen kreiranju politika za zapošljavanje mladih na temelju dokaza. Predstavljeni su i nacrti regionalnih Izvještaja o povećanju zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu i Izvještaja o aktivnim mjerama na tržištu rada za mlade na Zapadnom Balkanu. Drugi dan Foruma posvećen je interaktivnim paralelnim sesijama na temu povećanja zapošljivosti i aktivnim mjerama tržišta rada.

Domaćin Regionalnog foruma je partnerska organizacija Nacionalni omladinski savjet Makedonije. Forumu prisustvuju predstavnice Instituta za razvoj mladih KULT, kao partnerska organizacija u ovoj inicijativi, i 5 predstavnika državnog tima iz javnog, privatnog i nevladinog sektora.

Projekat WeB4YES je podržan sredstvima Evropske komisije.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...