Uskoro počinje izrada Strategije prema mladima u Novom Sarajevu

Općina Novo Sarajevo uskoro će dobiti novu Strategiju prema mladima.

Izradi Strategije prethodit će istraživanje na osnovu kojeg će biti definisani osnovni problemi ali i potrebe mladih iz ove općine, a na osnovu rezultata bit će određene prioritetne oblasti u kojima je neophodno djelovati. Strategija će definisati aktivnosti i mjere za poboljšanje statusa mladih u Općini Novo Sarajevo.

„Izrada Strategije bit će finansirana sredstvima koje Općina Novo Sarajevo dodjeljuje nevladinim organizacijama koje realizuju inicijative od značaja za ovu lokalnu zajednicu. Općina će finansirati aktivnosti sedamnaest organizacija u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i podrške mladima, zaštite okoliša i oblasti podrške djeci sa poteškoćama u razvoju, a izrada Strategije jedna je od aktivnosti koje su prepoznate kao značajne za mlade sa ovog područja.“ – poručio je načelnik Općine Novo Sarajevo, Nedžad Koldžo.

novosarajevo3

novosarajevo2 copy

Izradu Strategije kao i neophodno istraživanje realizovat će Institut za razvoj mladih KULT.

Donošenjem Zakona o mladima Federacije Bosne i Hercegovine, svi nivoi vlasti obavezali su se kreirati i usvojiti Strategiju prema mladima. Ona predstavlja dokument institucija vlasti s programskim pristupom djelovanja prema mladima, a uključuje definisane probleme i potrebe mladih, strateške pravce djelovanja, ciljeve i mjere za njihovu realizaciju.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...