Reforme privrede nemaju alternativu

Reforme privrede nemaju alternativu

Institut za razvoj mladih KULT objavio je i treće izdanje Biltena mreže za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini pod naslovom „Reforme privrede nemaju alternativu.“

Kroz Bilten je predstavljena Inicijativa za izmjene zakona o PDV-u, te Analiza budžetskih poticaja privredi u BiH u 2015. g. s prijedlogom mjera za unaprjeđenje procesa dodjele.

Ponuđen je i osvrt na dosadašnje održane Biznis forume širom BiH, ali i odgovor na pitanje da li UOUIO raspolaže sa analizom kakve bi efekte na punjenje budžeta imala izmjena zakona po kojem bi se PDV plaćao po naplaćenom računu.

Bilten je nastao u okviru inicijative „Poslovni prostor BH“ koju realizuje Instituta za razvoj mladih KULT, a koja je započeta s ciljem doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja, uz uključivanje šireg broja aktera iz poslovnog, javnog i civilnog sektora, kao i medija, udruženih u aktivnu, funkcionalnu i regionalno zastupljenu Mrežu, takozvanu Mrežu za kreiranje boljeg poslovnog ambijenta u BiH.

Namjera je da se utemeljenim i usmjerenim zakonodavno-zagovaračkim aktivnostima kreira povoljnija poslovna klima, između ostalog i kroz znatno poboljšane i budžetski ojačane programe podrške malom i srednjem preduzetništvu, uređenje raspodjele različitih budžetskih poticaja privredi te uvođenjem zakonskih olakšica kod naplate poreza i plaćanja doprinosa za novozaposlene.

Mreža je otvorena za sve zainteresirane strane koje smatraju da mogu doprinijeti stvaranju boljeg poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta u BiH.

Preuzimanje Biltena: ovdje

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...