Mladi imaju šta reći i zato se sklanjaju iz medijskog prostora

U bh. društvu nedostaje komunikacije između mladih i predstavnika vlasti, jedan je od zaključaka „Kafe sa… potpredsjednikom Federacije BiH Milanom Dunovićem“ koju je Institut za razvoj mladih KULT organizovao u okviru Obuke za službenike/ce za rad sa mladima.

Tokom „Kafe sa…“ govorilo se o položaju mladih u BiH, obrazovanju, nedostatku komunikacije sa mladima, ali i njihovom odlasku iz zemlje.

 

Mišljenja mladih ne razlikuju se mnogo iako dolaze iz različitih dijelova BiH, a kao razloge za odlazak svi navode nezaposlenost, neadekvatan obrazovni sistem, korupciju i pravnu nesigurnost i to se mora rješavati.“ – istakao je potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

kafa sa dunovic2

Razgovoralo se i o Strategiji prema mladima u FBiH, koja se prema mišljenju svih prisutnih što prije mora usvojiti, jer je upravo Strategija polazna osnova za kreiranje politika zadržavanja mladih u zemlji, ali i za kreiranje boljih uslova života. Polaznici/e obuke govorili su o problemima mladih, ali i načinima na koje pokušavaju mijenjati činjenično stanje kroz svoj aktivizam.

“Mladi imaju šra reći i zato ih se sklanja iz medijskog prostora.” – poručio je potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

Program „Kafa sa…“ ranije je za polaznike/ce obuke organizovan u saradnji sa različitim osobama iz javnog života, a cilj je motiivisati polaznike/ce na razgovore sa različitim osobama, te im ukazati na koja sve „vrata mogu pokucati“ kako bi se borili za bolji položaj mladih.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...

Javni poziviUncategorized @bs

Dijalog mladih i vlasti Grada Bihaća: U susret Strategiji prema mladima

Grad Bihać u saradnji sa Institutom za razvoj mladih KULT, Udruženjem “Centar...