Zašto su posjete Institutu izvor motivacije predstavnicima partnerskih organizacija?

Naše današnje gošće bile su predstavnice UŽ SEKA Goražde.

Boraveći s našim uposlenicima i razmjenjujući znanja u prostorijama Instituta, naši gosti su iskoristili svaku priliku da pitaju ono što žele i što ih interesira kada je riječ o radu Instituta, te odlučili da neke prakse pokušaju primijeniti u budućem radu.

“Ovo je vrlo vrijedno, pozitivno i inspirativno iskustvo, koje će doprinijeti boljitku naše organizacije, ali i našem ličnom rastu i razvoju. Posebna atmosfera i energija koju smo osjetili u Institutu danas doprinijela je tome da nismo osjetile umor. Zahvaljujemo se na ovoj prilici i što je Institut prepoznao važnost jačanja partnerskih organizacija koje dolaze iz manjih sredina. Da nemamo podršku, upitno je da li bi se uspjeli nositi sa određenim izazovima”, rekla je Amina Sarajlić, stručna saradnica za rad sa djecom i mladima.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

UŽ SEKA Goražde je partnerska organizacija koja sudjeluje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta kroz Snagu lokalnog.

Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da se uživo upoznaju s određenim procedurama rada u Institutu i pitaju sve što žele i što bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, zajednički dolazimo do novih ideja i prilika. Dosadašnje posjete pokazale su se vrlo korisnim, a partnerske organizacije često odluče primijeniti ono što su vidjeli i naučili u posjetama.

Institut za razvoj mladih KULT se zahvaljuje ovoj organizaciji i radujemo se novim iskustvima koja nam donose posjete!

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@mladi.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Jačanje organizacijskih kapacitetaProcjena organizacija

Udruženje Progres: Nismo željele da ne doživimo progres!

Prepoznavajući vlastite potencijale ali i mogućnost da za sebe stvori podržavajuće okruženje,...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing: Posjetama do novih korisnih savjeta, znanja i poznanstava

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Omladinske novinske asocijacije...