Usvojen Nacrt Strategije prema mladima Općine Sanski Most

Na sjednici Općinskog vijeća Sanski Most usvojen je Nacrt Strategije prema mladima Općine Sanski Most sa akcionim planom za period 2024-2028. godina. Usvajanjem strateškog dokumenta za mlade Općina Sanski Most pokazuje posvećenost pitanjima mladih te nastavlja prepoznavati njihove potrebe u nastojanju da se usvoje politike i programe koji će pomoći mladima i poboljšati njihov položaj u ovoj lokalnoj zajednici.

Novi programi će u budućnosti na području ove općine zasigurno osigurati bolje uslove u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, socijalne brige, zdravstvene zaštite, sigurnosti, kulture i sporta za mlade. Njima se, između ostalog, predviđa posvećenost problemima u formalnom i neformalnom obrazovanju, mentorstvu za mlade u procesu samozapošljavanja, podršci učenicima srednjih škola za finansiranje prevoza, pružanju dodatne prilike za učešće, volontiranje i aktivizam mladih, poboljšanju informisanja mladih te razvijanu dodatne ponude u oblasti kulture i sporta.

Nacrt Strategije prema mladima rezultat je saradnje Instituta za razvoj mladih KULT sa Općinom Sanski Most, Službom za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Sanski Most, te koordinacionim tijelom i radnim grupama koji su dali svoj doprinos u izradi Nacrta strategije.

Važno je istaknuti da je prethodno provedeno istraživanje na osnovu kojeg je urađena Analiza položaja i potreba mladih općine Sanski Most.

Institut za razvoj mladih KULT će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa Općinom Sanski Most koja se pokazala kao lokalna zajednica koja brine o mladima i koja je posvećena poboljšati životne uslove mladih na ovom prostoru.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Na putu do omladinske politike grada Banja Luka

Gradski omladinski savjet i Institut za razvoj mladih KULT podržavaju Grad Banja...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Usvajanjem strateškog dokumenta za mlade Općina Hadžići pokazala posvećenost mladima i njihovim potrebama

Općinsko vijeće Hadžići usvojilo je jednoglasno, na danas održanoj sjednici, Nacrt Strategije...

Analiza i istraživanjePolitika prema mladimaStrategije prema mladima

Analiza položaja i potreba mladih općine Hadžići

Općina Hadžići jedna je od institucija vlasti koja je prepoznala potrebu za...