Usvojen Nacrt Strategije prema mladima Općine Sanski Most

Na sjednici Općinskog vijeća Sanski Most usvojen je Nacrt Strategije prema mladima Općine Sanski Most sa akcionim planom za period 2024-2028. godina. Usvajanjem strateškog dokumenta za mlade Općina Sanski Most pokazuje posvećenost pitanjima mladih te nastavlja prepoznavati njihove potrebe u nastojanju da se usvoje politike i programe koji će pomoći mladima i poboljšati njihov položaj u ovoj lokalnoj zajednici.

Novi programi će u budućnosti na području ove općine zasigurno osigurati bolje uslove u oblastima zapošljavanja, obrazovanja, socijalne brige, zdravstvene zaštite, sigurnosti, kulture i sporta za mlade. Njima se, između ostalog, predviđa posvećenost problemima u formalnom i neformalnom obrazovanju, mentorstvu za mlade u procesu samozapošljavanja, podršci učenicima srednjih škola za finansiranje prevoza, pružanju dodatne prilike za učešće, volontiranje i aktivizam mladih, poboljšanju informisanja mladih te razvijanu dodatne ponude u oblasti kulture i sporta.

Nacrt Strategije prema mladima rezultat je saradnje Instituta za razvoj mladih KULT sa Općinom Sanski Most, Službom za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Sanski Most, te koordinacionim tijelom i radnim grupama koji su dali svoj doprinos u izradi Nacrta strategije.

Važno je istaknuti da je prethodno provedeno istraživanje na osnovu kojeg je urađena Analiza položaja i potreba mladih općine Sanski Most.

Institut za razvoj mladih KULT će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa Općinom Sanski Most koja se pokazala kao lokalna zajednica koja brine o mladima i koja je posvećena poboljšati životne uslove mladih na ovom prostoru.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Mladi u fokusu Grada Bihaća – Nacrt strategije je usvojen!

Usvojen je Nacrt strategije prema mladima Grada Bihać koja predstavlja značajan i...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Šta donosi strategija prema mladima Federacije BiH?

Strategijom prema mladima Federacije BiH teži se postizanju sigurnog okruženja koje jača...