Uloga javnog zagovaranja u razvoju budućih omladinskih lidera

Završen je i deveti modul obuke Uči, Misli i Djeluj! koji je posvećen vrlo važnoj temi – javnom zagovaranju i lobiranju kao procesu u kojem pojedinac ili grupa nastoji utjecati na donosioce odluka, organizacija ili šire javnosti kako bi podržali ili promijenili određenu politiku, zakon ili praksu.

To može uključivati organizaciju kampanja, lobiranja kod donosioca odluka i promicanja svijesti o važnim pitanjima. Ovaj modul je jedan od ključnih koraka u obuci omladinskih lidera, jer im pruža alate i znanje kako bi postali zagovarači pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Modul je polaznicima približio koncepte i vještine vezane za javno zagovaranje i lobiranje kroz niz interaktivnih radionica, predavanja, praktičnih vježbi i simulacija press konferencije, te su imali priliku bolje razumjeti kako utjecati na donosioce odluka i kako oblikovati politike koje će se pozitivno odražavati na njihove zajednice. Također, kako bi postali učinkoviti zagovornici, polaznici su radili na razvoju strategije koja uključuje ciljeve, mete, poruke i taktike komunikacijskog procesa.

Ove teme, ne samo da su pružile teorijsko znanje, već su potaknule mlade da se aktivno uključe u rješavanje problema u svojim zajednicama.

Kroz svoje potencijalne buduće napore u javnom zagovaranju i lobiranju, omladinski lideri postat će snaga koja će oblikovati bolju budućnost za svoje okruženje. Obuka UMiD nastavlja inspirirati mlade da budu zagovarači pozitivnih promjena i da nikada ne prestaju učiti, razmišljati i djelovati za bolje društvo.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Formirati udruženje mladih, raditi na strategiji prema mladima i dobiti željeni prostor za mlade!

Prozor-Rama je jedna od ukupno 13 partnerskih zajednica koja je u fokusu...

Rad s mladima

Boost Innovation trening – Prvi koraci od ideja ka realizaciji

Institut za razvoj mladih KULT i Ambasada Kraljevine Nizozemske u Bosni i...

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladimaUncategorized @bs

Kako se pridružiti inicijativi povodom 16 dana aktivizma?

Pridružite se izazovu #16Ku16dana, inicijativi kojom obilježavamo #16dana aktivizma protiv rodno zasnovanog...

Rad s mladima

Dijalog sa mladima – platforma kroz koju se glas mladih zaista čuje

Ako vas zanima „Kako voditi dijalog sa mladima u zajednici“, dobra vijest...