Job shadowing – Učenje i razmjena iskustava kroz druženje u Institutu za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT danas je posjetila partnerska organizacija Mreža aktivnih zajednica MAZ, koja učestvuje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta.

Naše gošće imale su priliku današnji dan provesti družeći se sa uposlenicima, razgovarati, razmijeniti iskustva i pitati sve što su smatrale da im je potrebno, a što će u periodu koji slijedi moći primijeniti u radu svoje organizacije.

“Današnjim danom smo zaokružili dvogodišnju saradnju sa Institutom za razvoj mladih KULT kada je riječ o procesu jačanja organizacijskih kapaciteta. Prošli smo sve edukacije i jako nam važna ova aktivnost je jer i mi želimo jačati svoje interne kapacitete i biti što prepoznatljiviji kod donatora, partnera, ali i u svojoj zajednici ”, rekla je gđa Anita Šimić, izvršna direktorica Mreže aktivnih zajednica.

Svi naši dosadašnji posjetitelji o ovom konceptu su imali vrlo pozitivne komentare, posebno ističući koliko će dan proveden u Institutu značiti za njihove organizacije u budućnosti.  Pružajući mogućnost predstavnicima organizacija da uživo budu upoznati s određenim procedurama rada u Institutu i pitaju sve što žele i što bi bilo od koristi za razvoj njihovih organizacija, rađaju se nove ideje, mogućnosti i prilike za rast, razvoj i napredak.

Učesnici u job shadowing-u mogu biti sve organizacije koje učestvuju u programima razvoja organizacijskih kapaciteta i imaju odobren Plan/Strategiju jačanja organizacijskih kapaciteta. Učesnici trebaju biti uposlene osobe ili ključno osoblje organizacije koja učestvuje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta.

Institut se zahvaljuje današnjim gošćama na posjeti i zajedničkom učenju!

Više o konceptu Job shadowing možete pročitati  OVDJE, a ukoliko imate dodatnih pitanja, možete se javiti putem e-mail adrese selma.sljivo@kultbih.org.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Jačanje organizacijskih kapacitetaProcjena organizacija

Udruženje Progres: Nismo željele da ne doživimo progres!

Prepoznavajući vlastite potencijale ali i mogućnost da za sebe stvori podržavajuće okruženje,...

Jačanje organizacijskih kapacitetaMentorstvo

Job shadowing: Posjetama do novih korisnih savjeta, znanja i poznanstava

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Omladinske novinske asocijacije...