U posjeti Institutu boravio je predstavnik Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija za BiH (UNFPA), John Kennedy Mosoti

Danas je u posjeti Institutu za razvoj mladih KULT boravio predstavnik UNFPA za BiH, predstavnik Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija za BiH (UNFPA), gosp. John Kennedy Mosoti. Tokom posjete gosp. Mosoti se upoznao sa radom Instituta, govoreći kako upravo Institut smatra jednim od važnijih partnera mladih ljudi u BiH.

 
Na sastanku sa gosp. Mosotiijem govorilo se o aktualnim programima koje sa mladima, omladinskim radnicima, lokalnim zajednicama i donosiocima odluka na svim razinama vlasti provodi Institut, te o mogućnostima zajedničkog djelovanja na polju mladih, međugeneracijske suradnje i pitanja populacijske politike. 
 
Gosp. Mosoti rekao je kako je posebno važno raditi s mladima da bi upravo oni bili nosioci društvenih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini. Uzimajući u obzir populacijske prognoze za Bosnu i Hercegovinu u narednih 50 godina, gosp. Mosoti istekao je da je neophodno ostvarivati saradnju sa donosiocima odluka kako bi razumjeli važnost mladih u BiH danas. Ističući da je vrlo važno raditi s mladima, te da iz BIH ne odlaze samo pojedinci već cijele porodice, gosp. Mosoti govorio je koliko je za UNFPA važno raditi istovremeno i sa institucijama u BiH ali i mladima. 
IMG 3599

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Uncategorized @bs

Različitost organizacija kao razlog za nova promišljanja i ideje

Institut za razvoj mladih KULT danas su posjetili predstavnici Udruženja vegana i...

Uncategorized @bs

Hoće li uz pomoć magičnog napitka BiH i njeni mladi postati dio Evropske Unije?

Nedavno odobreno otvaranje pregovora između BiH i EU predstavlja značajan korak prema...