Završen prvi modul Obuke za službenike/ce za mlade

Obuka za službenike/ce okupila je 16 polaznika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine na prvom modulu, tokom kojeg su obrađivali teme timskog rada, liderstva, politika prema mladima i omladinskom radu. U okviru prvog modula organizirane su i dvije studijske posjete, i to u Obrazovno-razonodni centar za mlade SPAJALICA i Muzej optičkih iluzija u Sarajevu.

Obuka je svečano otvorena u ponedjeljak, 29. juna, u hotelu ‘Hills’ u Sarajevu, uvodnim obraćanjem izvršnog direktora Instituta za razvoj mladih KULT, gosp. Jasmina Bešića, u kojem je poželio dobrodošlicu i uspješan rad polaznicima naglasivši da će kroz obuku steći ključna znanja i vještine o tome na koji način djelovati kako bi doprinijeli poboljšanju položaja mladih u svojim lokalnim zajednicama.

“Kada puno malih ljudi, uradi puno malih, dobrih, stvari, to na kraju rezultira nečim velikim. Ti ‘mali ljudi’ su službenici za mlade. Prvi modul je u potpunosti ispunio moja očekivanja i radujem se nastavku obuke”, istakao je gosp. Uroš Šušak, službenik iz Opštine Prnjavor i jedan od polaznika ovogodišnje obuke.

Saradnja sa Općinom Centar Sarajevo nastavljena je i kroz program obuke činjenicom da je službenica za mlade te općine, gđa. Minja Ćukac, također jedna od ovogodišnjih polaznica. Ona se zahvalila Institutu KULT na prilici da učestvuje u obuci, te istakla da odavno nije doživjela i osjetila veću pripadnost grupi nego što je sa trenutnim polaznicima, opisujući je kao BiH u malom.

Institut za razvoj mladih KULT već dugi niz godina organizira i provodi programe obuke službenika/ca za mlade i certificiranje službenika/ca, koji se bave radom sa mladima u gradskim, opštinskim/općinskim i kantonalnim organima vlasti. Program obuke sastoji se od 120 radnih sati, raspoređenih u pet obaveznih modula koji će se održati u periodu od juna do decembra 2020. godine u različitim gradovima u Bosni i Hercegovini. Dodjela certifikata uspješnim polaznicima/ama bit će upriličena u decembru ove godine.

IMG 3082 2

Ovogodišnja obuka provodi se uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavno i stručno osoblje iz BiH učilo metode i tehnike za podržavajuće učionice

Nastavno i stručno osoblje srednjih škola u Bosni i Hercegovini se redovno...

Rad s mladima

Inicijativom “Omladinski akcelerator” do dijaloga za bolji položaj mladih u općini Novo Sarajevo

U nastojanju da osnaži mlade u Bosni i Hercegovini i unaprijedi njihovo...

Rad s mladimaUpravljanje grantovima

Razmjenom iskustava do snažnijeg omladinskog sektora u BiH

Institut za razvoj mladih KULT danas je organizirao događaj pod nazivom ExCHANGE...