Počinje Ljetni kamp aktivizma u zajednici

Danas je otvoren kamp po kojem će 60 učesnika pamtiti ljeto 2023. godine!

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija, Institut za razvoj mladih KULT organizirao je kamp koji će poslužiti kao savršena prilika za mlade da steknu nova znanja o temama aktivnog učešća u lokalnoj zajednici, koje uključuju donošenje odluka, rad lokalnih vlasti, aktivizam, volontiranje i pokretanje inicijativa.

Mladi će se upoznati i vrijeme provoditi sa predavačima koji će ih motivirati i pomoći im da realiziraju svoje ideje za unapređenja položaja mladih u njihovoj lokalnoj zajednici. Također, u toku kampa će se družiti aktivni mladi iz 13 lokalnih zajednica, razmjenjivati znanja i iskustva, učiti o volontiranju, pokretanju inicijativa i dijaloga s mladima.

 

Kamp se održava u Konjicu i traje do 27. augusta, a učesnici kampa su mladi iz 13 lokalnih zajednica: Bihać, Centar Sarajevo, Gacko, Goražde, Gradiška, Istočno Sarajevo, Mostar, Novo Sarajevo, Prozor – Rama, Prijedor, Rudo, Ugljevik i Vitez.

Radujemo se aktivnostima koje nas očekuju tokom ova 4 dana!

Institut za razvoj mladih KULT organizira Kamp aktivizma u zajednici u okviru projekta „Jačanje kapaciteta mladih iz 13 partnerskih zajednica“. Ovaj projekt je podržan u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2 kojeg finansira Evropska unija i sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

#ReLOaD #ReLOaDBiH #LocalDemocracy #WesternBalkan #InstitutKULT

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Rad s mladima

Future 4 YouTH: Za bolje društvo i podršku mladima!

Da su programi usmjereni na mlade koji teže da integriraju učenje o...

Lokalne građanske inicijativeRad s mladimaUMID

Mladi lideri u zajednici: Susreti koji grade mostove među mladima

Polaznica obuke “Uči, Misli i Djeluj!” Amina Bašić, pokrenula je inicijativu pod...