O čemu smo razgovarali sa članovima Komisije za mlade Skupštine KS i službenicima za mlade iz Kantona Sarajevo?

Danas je u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT održan radni sastanak sa članovima Komisije za mlade Skupštine Kantona Sarajevo i službenicima za mlade iz Kantona Sarajevo.

U ime Komisije za mlade Skupštine Kantona Sarajevo prisustvovali su Rusmir Pobrić, Vedrana Vujović i Samir Avdić, a učetvovali su i službenici za mlade općina u sastavu Kantona Sarajevo, Enisa Mešetović (Općina Ilijaš), Amra Bojičić (Općina Ilidža), Mirela Dupovac (Općina Hadžići), Elmir Šehović (Općina Trnovo), Lejla Dizdarević i Samir Arnautović (Općina Centar) te Admira Kadić (Općina Stari Grad).

Sastanak je održan s ciljem intenziviranja saradnje i aktivnosti na poboljšanju položaja mladih u Kantonu Sarajevo. Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji na području Kantona Sarajevo, sa fokusom na mlade i glavne izazove koji trebaju biti adresirani u narednom periodu. Bilo je riječi i o početku izrade nacrta strategije prema mladima Kantona Sarajevo za period 2024-2028. godina te je istaknuto da je nužno uključiti i predstavnike iz svih općina u Kantonu Sarajevo u aktivnosti na izradi ovog strateškog dokumenta.

Komisija za mlade i Institut za razvoj mladih KULT će nastaviti saradnju u cilju unapređenja već postojećih programa za mlade, ali i u izradi novih. Posebno je istaknuta važnost saradnje sa Institutom u narednom periodu jer Institut posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i institucijama vlasti.

Na kraju je zaključeno da je ovakve sastanke potrebno održavati češće, kako bi se postigla intenzivnija saradnja između Komisije za mlade i službenika za mlade iz različitih općina.

Institut za razvoj mladih KULT nastavlja sa podrškom svim institucijama i tijelima zainteresiranim za poboljšanje i unapređenje položaja mladih u Kantonu Sarajevo kako bi se trenutne politike i programi dodatno poboljšali.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *