O čemu smo razgovarali sa članovima Komisije za mlade Skupštine KS i službenicima za mlade iz Kantona Sarajevo?

Danas je u prostorijama Instituta za razvoj mladih KULT održan radni sastanak sa članovima Komisije za mlade Skupštine Kantona Sarajevo i službenicima za mlade iz Kantona Sarajevo.

U ime Komisije za mlade Skupštine Kantona Sarajevo prisustvovali su Rusmir Pobrić, Vedrana Vujović i Samir Avdić, a učetvovali su i službenici za mlade općina u sastavu Kantona Sarajevo, Enisa Mešetović (Općina Ilijaš), Amra Bojičić (Općina Ilidža), Mirela Dupovac (Općina Hadžići), Elmir Šehović (Općina Trnovo), Lejla Dizdarević i Samir Arnautović (Općina Centar) te Admira Kadić (Općina Stari Grad).

Sastanak je održan s ciljem intenziviranja saradnje i aktivnosti na poboljšanju položaja mladih u Kantonu Sarajevo. Na sastanku je razgovarano o trenutnoj situaciji na području Kantona Sarajevo, sa fokusom na mlade i glavne izazove koji trebaju biti adresirani u narednom periodu. Bilo je riječi i o početku izrade nacrta strategije prema mladima Kantona Sarajevo za period 2024-2028. godina te je istaknuto da je nužno uključiti i predstavnike iz svih općina u Kantonu Sarajevo u aktivnosti na izradi ovog strateškog dokumenta.

Komisija za mlade i Institut za razvoj mladih KULT će nastaviti saradnju u cilju unapređenja već postojećih programa za mlade, ali i u izradi novih. Posebno je istaknuta važnost saradnje sa Institutom u narednom periodu jer Institut posjeduje dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i institucijama vlasti.

Na kraju je zaključeno da je ovakve sastanke potrebno održavati češće, kako bi se postigla intenzivnija saradnja između Komisije za mlade i službenika za mlade iz različitih općina.

Institut za razvoj mladih KULT nastavlja sa podrškom svim institucijama i tijelima zainteresiranim za poboljšanje i unapređenje položaja mladih u Kantonu Sarajevo kako bi se trenutne politike i programi dodatno poboljšali.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Mladi u fokusu Grada Bihaća – Nacrt strategije je usvojen!

Usvojen je Nacrt strategije prema mladima Grada Bihać koja predstavlja značajan i...

Politika prema mladimaStrategije prema mladima

Šta donosi strategija prema mladima Federacije BiH?

Strategijom prema mladima Federacije BiH teži se postizanju sigurnog okruženja koje jača...