Nove ideje i prilike za razvoj organizacija kao rezultat posjeta Institutu za razvoj mladih KULT

Institut za razvoj mladih KULT danas je ugostio predstavnike Udruženja “Zdravo da ste” iz Banja Luke. Ovo udruženje je partnerska organizacija koja sudjeluje u programu jačanja organizacijskih kapaciteta podržanog kroz Snagu lokalnog. Predstavnici Udruženja “Zdravo da ste” posjetili su nas s ciljem stjecanja novih znanja, razmjene iskustava i međusobnog dijeljenja savjeta kada je riječ o različitim oblastima djelovanja nevladinih organizacija, a koje su od značaja za razvoj i unaprjeđenje organizacijskih kapaciteta.

Družeći se s našim uposlenicima i učeći od njih, naši gosti su iskoristili svaku priliku da pitaju ono što žele i što ih interesira kada je riječ o radu Instituta, te odlučili da neke prakse pokušaju primijeniti u budućem radu.

“Posjeta Institutu dobar je nastavak na sve prethodne korake, treninge i tehničku podršku i bilo je prirodno nakon toga doći u Institut i vidjeti šta sve i na koji način Institut radi. Odlično koncipirano, isplanirano i zasigurno će biti korisno i pomoći nam u budućem radu, kako bismo i mi kao organizacija što bolje odgovorili na potrebe u zajednici i potrebe naših korisnika”, rekla je Tanja Boromisa, izvršna direktorica Udruženja “Zdravo da ste”.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je koncept Job shadowing koji će organizacijama civilnog društva u Bosni i Hercegovini pružiti novu perspektivu organizacijskog razvoja. Ovaj koncept se najčešće koristi kao oblik stručnog usavršavanja, te služi za proučavanje svakodnevnih aktivnosti, posla, radnog okruženja, primjene različitih metoda i modela rada u praksi.

Noseći nakon posjeta pozitivne utiske, partnerske organizacije nastavljaju vrijedno raditi na jačanju svojih organizacijskih kapaciteta, motivirane i spremne da jednog dana postanu snažne i održive organizacije koje će nastaviti praviti značajne promjene u društvu. Job shadowing pruža mogućnost predstavnicima organizacija da praktično vide i upoznaju određene procedure rada u Institutu i posavjetuju se oko svih pitanja za koja smatraju da su važna i korisna za razvoj njihovih organizacija. Nove ideja i prilike, rezultati su ovakvih posjeta.

Institut se zahvaljuje Udruženju “Zdravo da ste” na današnjoj posjeti i na vrlo korisno provedenom zajedničkom vremenu.

U narednom periodu očekujemo još nekoliko posjeta partnerskih organizacija i kao do sada Institut rado otvara svoja vrata za sve organizacije koje žele napredovati, rasti i razvijati se.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezane objave

Ljudska pravaOrangeDayRad s mladima

Kako su mladi u Sarajevu i Banjoj Luci ojačali svoje samopouzdanje i ličnu sigurnost?

U proteklom periodu održane su radionice „Jačanje samopouzdanja i lične sigurnosti“ koje...

Rad s mladimaUMiD teachers

Nastavnici kao lideri u zajednici: Mentalna snaga mladosti

Životni tempo je sve brži a ostvarenje ciljeva i postizanje uspjeha uglavnom...

Obuke i treninzi za omladinske lidereOmladinski radniciRad s mladima

Omladinski rad je temelj za bolju budućnost

Omladinski rad danas igra ključnu ulogu u razvoju mladih ljudi, pomažući im...