Znate li da je ostalo još samo 7 dana da se prijavite na Uči, Misli i Djeluj! obuku za nastavno i stručno osoblje srednjih škola?

Ostalo je još samo 7 dana da se prijavite na obuku Uči, Misli i Djeluj! obuku za nastavno i stručno osoblje srednjih škola!

Uči, misli i djeluj! za nastavno i stručno osoblje srednjih škola je obuka neformalnog obrazovanja namijenjena odraslima koji u formalnom obrazovanju direktno rade s djecom i mladima. Ovaj program obuke nastao je kao odgovor na potrebu za pružanjem podrške nastavnom i stručnom osoblju srednjih škola u razvoju kompetencija potrebnih za uspješno planiranje i realizaciju procesa učenja i podučavanja zasnovanog na principima iskustvenog i servisnog učenja, korištenje učinkovite i relevantne metode i strategije podučavanja i stvaranje sigurnog i stimulativnog okruženja u kojem će se učenici osjećati podržano i motivirano, a ujedno biti osposobljeni da uče cijeloga života i iz zajednice u kojoj djeluju.

Program obuke namijenjen je nastavnom osoblju (profesorima i profesoricama) srednjih škola, ali i upravi škola, stručnim saradnicima (pedagozima, psiholozima, socijalnim radnicima), te savjetnicima u pedagoškim zavodima koji mogu podržati profesionalni razvoj nastavnog osoblja.

Obuka traje od juna 2023. godine do jula 2024. godine uključujući i završni rad.

Institut snosi troškove smještaja, hrane i prijevoza za vrijeme obuke.

Dodatne informacije o Uči, Misli i Djeluj! obuci za nastavno i stručno osoblje srednjih škola i Javnom pozivu za učešće u obuci mogu se dobiti putem emaila zorana.tovilovic@kultbih.org ili broja telefona 033 778 765.

Puni tekst javnog poziva možete pronaći OVDJE.

NAPOMENA: Izrazi koji su radi preglednosti dati u jednom gramatičkom rodu bez diskriminacije se odnose jednako na osobe svih rodova.

Ostavi komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *